Rastislav Búgel Hokej

Majster padol pod Zoborom: Košice dali Nitre jediný gól

Šláger kola medzi Nitrou a Košicami prilákal na nitriansky zimný štadión peknú návštevu. Fanúšikovia si užili pútavý hokej.

Ilustračný obrázok k článku Majster padol pod Zoborom: Košice dali Nitre jediný gól
Foto: Rastislav Búgel

V šlágri 22. kola a repríze uplynulého finále play off začali lepšie domáci hráči, už v 3. minúte po závare pred Melicherčíkom napokon poslal puk do bránky Bajtek. V 9. minúte Nitrania zvýšili na 2:0, Jakub Ručkay nenápadne prenechal puk Slovákovi a ten strelou spomedzi kruhov prekvapil košického brankára. V 16. minúte Košičania dopravili puk za Lakosilov chrbát, no rozhodca gól neuznal pre kontakt útočníka hostí s brankárom.

V 28. minúte dosiahli Košice kontaktný gól, do brejku sa dostali dvaja hráči hostí proti jednému domácemu a Lapšanský zužitkoval prihrávku Češíka – 2:1.

Na ďalší gól čakali diváci až do 53. minúty, po spolupráci bratov Ručkayovcov naservíroval Slovák puk pred bránku Henrichovi Ručkayovi a ten si vychutnal Melicherčíka, čím stanovil skóre na konečných 3:1.

Andrej Kmeč, asistent trénera Nitry: „Bol to výborný zápas, ktorý sa musel divákom páčiť. Prišlo veľa ľudí, ktorí fantasticky povzbudzovali. Do stretnutia sme vstúpili dobre, strelili sme dva góly, potom sme ustáli tlak hostí a napokon v záverečnej tretine sme výhru potvrdili tretím gólom.“

Anton Tomko, tréner Košíc: „Dnešný zápas sa divákom musel páčiť, bolo tam nasadenie, no úvod zápasu sme nezvládli. Dostali sme dva góly, podarilo sa nám streliť kontaktný, ale v tretej tretine sme urobili chybu. Nitra skórovala a podarilo sa jej to udržať.“

HK Nitra – HC Košice 3:1 (2:0, 0:1, 1:0)

Foto: Rastislav Búgel

HK Nitra - HC Košice
36
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM