Správy

Majiteľka prišla o svoju malú Čivavu: Na ulici v Nitre ju napadol staford

Zatúlané psy väčšieho vzrastu alebo bojové plemená, ktoré sa pohybujú bez pána, sú postrachom psičkárov. Pri takomto strete nedávno prišla majiteľka o svojho domáceho miláčika.

Ilustračný obrázok k článku Majiteľka prišla o svoju malú Čivavu: Na ulici v Nitre ju napadol staford
Zdroj: www.pixabay.com / CC0 1.0

Na Benického ulici mal pred časom napadnúť americký staford malú Čivavu. Tá stret s týmto plemenom neprežila. Incident, ktorý sa odohral v popoludňajších hodinách, nahlásili oznamovatelia Mestskej polícii v Nitre.

Prečítajte si tiež

Psa mal z útulku

„Malo ísť o napadnutie malého psíka väčším psom plemena Americký stafordšírsky teriér, pri útoku malo údajne prísť k uhynutiu napadnutého psa. Vyslaných mestských policajtov na mieste čakali oznamovatelia, ktorí na rukách držali malého skrvaveného psíka rasy Čivava bez známok života,“ uvádza mestská polícia na svojom webe.

Majiteľ staforda bol 30-ročný muž z Nitry. Psa si mal pár dní pred útokom prevziať z útulku v Žiari nad Hronom. Policajtom uviedol, že po tomto incidente so smrteľnými následkami sa rozhodol psa vrátiť späť.

„Mestskí policajti mu uložili blokovú pokutu, ktorú na mieste zaplatil,“ dodáva polícia.

Majiteľka Čivavy sa smutnú správu dozvedela od mestských policajtov. Tí ju zároveň poučili aj o možnosti a postupe pri vymáhaní spôsobenej škody.

Mohlo by vás zaujímať

Ďalší útok

Krátko na to riešili policajti aj ďalší oznam o pohryznutí malého psa iným, väčším psom, ktorý sa na verejnom priestranstve pohyboval bez dozoru.

„Po príchode na miesto hliadka zistila, že došlo k pohryznutiu psa vzrastom drobnej rasy Francúzsky buldoček. Majiteľ útočiaceho psa sa už na mieste nenachádzal. Krátkym objasňovaním príslušníci zistili telefónny kontakt na držiteľa útočiaceho psa, ktorým bol miestny muž vo veku dvadsaťdeväť rokov,“ uvádza mestská polícia.

Muž sa po výzve mestských policajtov dostavil na miesto a poškodenej sa ospravedlnil a predložil potvrdenie o očkovaní svojho psa proti infekčným chorobám a prisľúbil uhradiť všetky náklady spojené s ošetrením zraneného psa u veterinára. Mestskí policajti ho na mieste doriešili v blokovom konaní.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie správy z Nitry

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM