Monika Földešiová Rôzne

Magistrát možno zníži daň na požiadanie UKF

Nitriansky magistrát sa rozhodol vyhovieť požiadavke Univerzity Konštantína Filozofa (UKF) v Nitre na zníženie daní pre zariadenia, ktoré budú poskytovať ubytovanie vysokoškolákom.

Na najbližšie rokovanie mestského zastupiteľstva predloží materiál, podľa ktorého mesto poskytne takýmto prevádzkovateľom ubytovacích zariadení 80-percentné zníženie dane. Podmienkou je záväzná zmluva s univerzitou.
UKF chce uzatváraním zmlúv s ubytovacími zariadeniami riešiť nedostatok vlastných kapacít na svojich vysokoškolských internátoch. Navrhované opatrenie však má byť prínosom aj pre mesto. „Predpokladáme, že táto zmena bude mať pozitívny vplyv na rozpočet mesta. Prvým je skutočnosť, že pribudnú príjmy na dani za ubytovanie študentov v týchto ubytovacích zariadeniach, ktorí doposiaľ boli ubytovaní na privátoch. Druhým prínosom je, že réžiu nakladania s komunálnymi odpadmi zaplatia prevádzkovatelia ubytovacích zariadení a nie mesto,“ uvádza sa v materiáli, o ktorom budú poslanci rozhodovať na svojom rokovaní 26. mája.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM