Monika Földešiová Od Vás

Ľuďom na Bohúňovej praskajú nervy i domy

Začiatkom februára sme na našej stránke uverejnili video od nášho čitateľa, ktoré poukazuje na nepriaznivú dopravnú situáciu na Bohúňovej ulici v časti Chrenová IV. Otvorením cesty R1 sa situácia len vystupňuje, začali preto konať.

Jedno auto za druhým počas najfrekventova­nejších hodín dňa – aj takto to v pracovný deň vyzerá na kedysi pokojnej uličke v obytnej štvrti. Dnes už podľa jej obyvateľov ani zďaleka nepripomína to, čo bývala. „Ešte pred niekoľkými rokmi sa naše deti hrávali na tejto uličke, normálne na ceste. Bez prerušenia mohli hrať hokej i badminton,“ povedal nám vo februári pán Štefan, jeden z obyvateľov Bohúňovej. „Teraz je však situácia neúnosná. Denne prejde uličkou viac než 1500 áut, praskajú nám domy, niekedy je tu hlučnosť ako na hlavnej križovatke v meste a okrem iného prejsť cez cestu je niekedy ako závod o život. Autá sa rútia mnohokrát až rýchlosťou 70 km/hodinu, a to sme miestnou komunikáciou s rodinnými domami,“ vysvetľuje situáciu nespokojný občan. Zástupcovia obyvateľov Bohúňovej sa preto rozhodli začať konať a obrátiť sa na kompetentné úrady. Pripravili kompletnú dokumentáciu vrátane videa, ktoré monitoruje frekvenciu vozidiel v jednotlivých časoch (časť videa môžete vidieť nižšie). Referát dopravy a cestného hospodárstva MsÚ v Nitre preto žiadajú o isté dopravné obmedzenia, ktorými zabránia mnohým vodičom skracovať si cestu cez ich komunikáciu. Nápomocný im bol aj Andrej Sitkej z Okresného dopravného inšpektorátu v Nitre. //„Vypracoval tri alternatívy, ktoré sme predložili všetkým vlastníkom a každý sa mal za jednu z nich vyjadriť,“ vysvetľujú postup zástupcovia. Ľudia si väčšinovým hlasovaním vybrali možnosť, ktorá zahŕňa osadenie dopravnej značky obmedzujúcej vjazd motorových vozidiel s dodatkovou tabuľkou s textom //„Okrem dopravnej obsluhy“ v smere z Levickej na Bohúňovu. Podľa zástupcov by sa tým mala vyriešiť v prvom rade frekvencia vozidiel počas dňa, zintenzívnené by mali byť vraj aj policajné hliadky na kontrolu dodržiavania tohto predpisu.

Ako nám pán Štefan s ostatnými zástupcami povedal,// „všetky papiere už sú na radnici, dokonca aj viceprimátor Štefan Štefek nám prisľúbil okamžité riešenie. Dúfame, že sa konečne zbavíme vodičov, ktorí si robia našou uličkou skratky do práce a z práce.“ //

Súvisiaci článok: [link=http://www­.nitra24.sk/clan­ky?extend.84614_Spo­citaj-ich-kolko-ich-je.8]Spočítaj ich koľko ich je[/link] Video z 10. februára 2011 – za 1min.45 sekúnd prešlo uličkou 17 vozidiel.

Spočítaj ich koľko ich je
1
Galéria
Ľuďom na Bohúňovej praskajú nervy i domy
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM