Správy

Ľudia sa vrhli na nákupy: Obchodné centrá v Nitre opäť ožili, FOTO a VIDEO

Nákupné centrá boli dlhé mesiace vyľudnené. Drvivá väčšina prevádzok musela ostať zatvorená. Opatrenia sa však zmiernili a Nitrania vyrazili na nákupy.

Zdroj: Dnes24.sk

Od pondelka 19. apríla sa Slovensko “preplo” z čiernej do bordovej farby. Došlo k vytúženému uvoľňovaniu opatrení. Okrem iného sa otvorili aj prevádzky, ktoré boli dlhé mesiace zatvorené.

Vybrali sme sa preto do ulíc Nitry a zisťovali sme, ako to vyzeralo v nákupných centrách. Krátko pred obedom sme stretli mladú mamičku Janu. „Uvoľňovanie opatrení a otvorenie prevádzok mi padlo viac ako vhod. Mám dve deti a obe už potrebovali nové topánky a oblečenie. Nerada nakupujem cez internet. Osobná návšteva predajne je istota,” povedala nám pani Jana, ktorá hneď v prvý deň uvoľnenia opatrení navštívila jedno z nitrianskych nákupných centier.

Dlhé rady

Na parkovisku sme oslovili Mareka, ktorého prekvapilo množstvo ľudí hlavne v ranných hodinách. Ako sám povedal, od rána navštívil už niekoľké centrum. „Na niektorých miestach to bolo šialené. Očakával som, že tu bude veľa ľudí, no tie dlhé rady ma prekvapili. Najväčší nával bol hlavne ráno, teraz sa to mierne upokojilo,” povedal nám mladík na poludnie.

Viac o uvoľňovaní opatrení

V jednej z predajní nám potvrdili, že za čakaním treba hľadať opatrenia. „Ľudí púšťame do zaplnenia maximálnej povolenej kapacity vzhľadom na rozlohu predajne. Keď máme plno, zvyšní ľudia musia počkať vonku a dnu sa dostanú, keď predajňu opustí niektorý so zákazníkov."

Očakávali nápor

Najväčší nápor na prevádzky bol hlavne ráno. V čase obeda sa situácia upokojila a v niektorých predajniach sme mohli vidieť hŕstku nakupujúcich. Samotní predajcovia však očakávali zvýšený nápor popoludní a v podvečer. „Najväčší nápor bol v predajniach s obuvou a v obchodoch, ktoré sú známe a väčšie. Takisto aj fastfoody a predajňa potravín je zaplnená. Niekde treba počítať s dlhším čakaním. Najväčší nápor očakávame od 13.00 do nejakej sedemnástej," povedal nám Jakub z jednej z predajní s oblečením.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Potešilo vás otvorenie prevádzok?

Nie
Život sa vrátil aj do nákupných centier v Nitre
14
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM