Správy

ĽSNS predstavila svojho kandidáta na post župana: Krajským predsedom chce byť Uhrík

Kotleba - Ľudová strana Naše Slovensko (ĽSNS) dnes v Nitre predstavila svojho prvého kandidáta, ktorý bude stranu reprezentovať v jesenných voľbách do vyšších územných celkov (VÚC).

Ilustračný obrázok k článku ĽSNS predstavila svojho kandidáta na post župana: Krajským predsedom chce byť Uhrík
Zdroj: TASR

„Naším kandidátom na funkciu predsedu Nitrianskeho samosprávneho kraja (NSK) bude Milan Uhrík. Oznámením jeho kandidatúry začíname sériu tlačových konferencií na tému krajské voľby 2017, na ktorých postupne predstavíme aj ďalších uchádzačov o posty predsedov VÚC,“ uviedol predseda strany Marian Kotleba.

Podľa Uhríka vychádza jeho volebný program zo skúseností, ktoré nadobudol ako riaditeľ Úradu Banskobystrického samosprávneho kraja. Podrobnosti z neho však citovať nechcel. „Po skúsenostiach, ktoré máme so súčasnou politickou mafiou, máme vážne obavy, že by mi niekto mohol tento program jednoducho ukradnúť. Preto ho zverejním až po oficiálnom odovzdaní všetkých kandidátok, niekedy v septembri,“ skonštatoval.

Ako prezradil, jedným z hlavných pilierov programu bude snaha o zlepšenie hospodárenia NSK. „Druhým pilierom môjho volebného programu bude priblíženie činnosti kraja ľuďom, ďalším podstatným pilierom bude podpora rozvoja stredného odborného školstva a tiež zvýšenie úrovne poskytovania sociálnych služieb v zariadeniach sociálnych služieb,“ povedal Uhrík.

ĽSNS bude volebnú kampaň do VÚC financovať prostredníctvom transparentného účtu. „Zatiaľ nám zriadený nebol, hneď ako zriadený bude, strana naň presunie prostriedky, ktoré vyčlenila na kampaň pre krajské voľby 2017, a ja tu dnes v Nitre môžem oznámiť, že Ľudová strana Naše Slovensko na tento účet, na kampaň pre všetky kraje, presunie 75 000 eur,“ dodal Kotleba.

Kandidatúru na post predsedu NSK ako prvý oznámil Milan Belica, ktorý sa bude o funkciu uchádzať s podporou strany Smer-SD. Svoj úmysel kandidovať už oznámil aj bývalý riaditeľ Divadla Andreja Bagara v Nitre a krajský poslanec Ján Greššo, ktorý je spoločným kandidátom strán Sloboda a Solidarita (SaS), hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) a Kresťanskodemo­kratického hnutia (KDH). SMK nominovala do krajských volieb svojho podpredsedu a poslanca Zastupiteľstva NSK Ivána Farkasa. Ako nezávislý bude kandidovať Peter Oremus, ktorý je v súčasnosti poslancom v krajskom i nitrianskom mestskom zastupiteľstve.

Kandidatúru zvažuje aj Tomáš Galbavý zo strany Most-Híd, ktorý by však kandidoval ako nezávislý. Na základe rozhodnutia predsedníctva pôjde do regionálnych volieb samostatne aj SNS, ktorá chce postaviť vlastného kandidáta na predsedu kraja.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM