Tlačové správy

Lovestory vo vojnou zničenom meste: Hráme o ceny s filmom Zranené srdcia

Keira Knightley v úlohe manželky britského dôstojníka prichádza do zničeného Hamburgu, kde spoznáva nielen následky vojnových hrôz, ale aj muža, s ktorým nepočítala...

Ilustračný obrázok k článku Lovestory vo vojnou zničenom meste: Hráme o ceny s filmom Zranené srdcia
Zdroj: CinemArt

Jedna žena a dvaja muži vo vojnou zničenom meste. Keira Knightley v úlohe manželky britského dôstojníka prichádza do zničeného Hamburgu, kde spoznáva nielen následky vojnových hrôz, ale aj jedného sympatického Nemca.

Povojnové Nemecko v roku 1946. Rachael Morgan (Keira Knightley) prichádza do rozbombardovaného Hamburgu, aby sa stretla so svojím manželom Lewisem (Jason Clarke), britským plukovníkom. Ten je poverený obnovou zničeného mesta, v ktorom stále vládne chaos a beznádej. Vo chvíli kedy sa vydajú do svojho nového domova, je Rachael zaskočená neočakávaným rozhodnutím, ktoré Lewis urobil – dom budú obývať spolu s jeho predchádzajúcim nemeckým vlastníkom Stefanem Lubertom (Alexander Skarsgård) a jeho dospievajúcou dcérou Fredou (Flora Thiemann).

Rachael stratila cez vojnu syna pri nemeckých náletoch na Londýn, a tak vníma bývanie s nedávnym nepriateľom ako nemysliteľné. Medzi ňou a Stefanom vzniká silné napätie. Keď zistí, že aj on utrpel cez vojnu veľkú osobnú stratu, začína sa jej postoj meniť. Povinnosťami zaneprázdnený Lewis až veľmi neskoro zistí, že jej pôvodné odmietanie a zármutok vystriedala vášeň a zrada. Film Zranené srdcia bol natočený podľa bestseleru spisovateľa Rhidiana Brooka, k jeho pozoruhodnému príbehu ho inšpirovalo rozprávanie jeho starého otca. Natáčanie filmu prebiehalo aj v Prahe a v ďalších českých mestách.

S nami môžete opäť súťažiť o filmové ceny – tašku, zápisník a dva lístky do kina. Skúste šťastie a získajte výhry za jedinú odpoveď.

Súťažná otázka: V akom nemeckom meste sa odohráva dej filmu Zranené srdcia?

Súťaž bola ukončená. Zapojením sa do súťaže ste súhlasili s podmienkami súťaže.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: CinemArt
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM