Správy

Lipa sa prebúdza: Mesto začalo vypratávať priestory bývalého kina, FOTO

Mesto Nitra začalo v piatok (19. 2.) s vypratávaním vecí nahromadených v priestoroch bývalého kina Lipa v Nitre na Chrenovej.

Ilustračný obrázok k článku Lipa sa prebúdza: Mesto začalo vypratávať priestory bývalého kina, FOTO
3
Galéria
Zdroj: Mesto Nitra

Kinosála už niekoľko rokov neslúžila svojmu účelu, dlhé roky v nej bol sústredený exekučný sklad. Mestskí poslanci na svojom februárovom zasadnutí rozhodli o prenájme kina súkromnej spoločnosti Produkčná Jednotka, ktorá v Nitre dlhé roky organizuje kultúrne podujatia a koncerty.

„Máme tu špičkovú kinosálu, ktorá má potenciál na široké využitie pri organizácii spoločenských a kultúrnych akcií. Preto od minulého roka aktívne pracujeme na tom, aby Lipa opäť slúžila svojmu účelu,“ uviedol hovorca mesta Tomáš Holúbek.

Kino Lipa prestalo premietať v roku 2006 a od roku 2013 bol objekt vedený ako dubiózny majetok.

Mesto sa neúspešne pokúša bývalú kinosálu so zázemím predať prostredníctvom verejnej obchodnej súťaže už niekoľko rokov, priestory medzitým chátrali.

Aj preto poslanci rozhodli o prenájme priestorov bez predchádzajúcej verejnej obchodnej súťaže firme, ktorá v Nitre dlhé roky prevádzkovala klub Nájomná jednotka 210. Vlani počas koronakrízy prišla o prenájom pôvodných priestorov a hrozilo, že svoju činnosť bude musieť ukončiť.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Viac informácií z Nitry a okolia

Mesto začalo vypratávať bývalé kino Lipa
3
Galéria
Zdroj: Mesto Nitra
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM