Kultúra

Leto na Nitrianskom hrade: Užijeme si Deň otvorených dverí aj KINO v priekope

Tohtoročné Leto na Nitrianskom hrade bude patriť sérii lákavých podujatí. Čo všetko si pre nás pripravili na prázdninové mesiace?

Ilustračný obrázok k článku Leto na Nitrianskom hrade: Užijeme si Deň otvorených dverí aj  KINO v priekope
Zdroj: Nitriansky hrad

Nitriansky hrad aj tento rok ožije lákavým letným programom. Všetko odštartuje už 5. júla, kedy si užijeme Deň otvorených dverí. „Na sviatok sv. Cyrila a Metoda bude celý komplex hradu sprístupnený zdarma. Okrem expozícií, katedrály a hradného areálu sa budú môcť návštevníci dostať aj do biskupského paláca, ktorý opäť po roku otvorí svoje brány,“ informuje Turistické informačné centrum Nitra (TIC).

Od 10.00 do 18.00 hodiny bude otvorený areál hradu, Diecézne múzeum a kazematy. V čase od 13.00 do 16.00 hodiny si budeme môcť pozrieť Reprezentačné priestory Biskupského paláca a pamätnú izbu kardinála Jána Chryzostoma Korca. Vstup je voľný.

Koncerty aj Tančiareň

14. júla o 18.00 hodine odštartuje Koncert Janais v Gotickej priekope. Vstupné je vo výške 8 eur. „Vystúpenie známej slovenskej speváčky a textárky Janais – Jana Kothajová. Výťažok z dobrovoľného vstupného bude použitý na charitatívne účely,“ prezradilo TIC Nitra.

Tančiareň pod hradbami nás 22. júla a 5. augusta o 17.00 zabaví na parkovisku nad Castellum Café: „Tančiareň pod letným nebom – Príďte si vychutnať letný večer v znamení latino a afro tancov, ktoré zaručia zážitok plný nezabudnuteľných emócií.“ Za účasť zaplatíme 10 eur.

26. augusta o 19.00 hodine ožije Gotická priekopa koncertom Nitrianskeho komorného orchestra ZOE v spolupráci s Petrom Janků. Za vstup sa neplatí.

Bodku za Letom na hrade spraví od 3. septembra do 8. októbra (vždy o 19.00) Katedrálny organový festival v Katedrále sv. Emeráma. „Festival organovej hudby – Organové umenie a priestor chrámu sú neodlučiteľne späté. Žiaden nástroj nedokáže vysloviť toľko nadprirodzeného ako tento kráľ hudobných nástrojov. Nedeľné večery na sklonku leta budú preto na Nitrianskom hrade patriť kvalitnej organovej hudbe. Predstavia sa organisti z rôznych kútov sveta,“ prezradilo TIC Nitra s tým, že vstupné je dobrovoľné.

Okrem toho sa počas prázdninových mesiacov môžeme tešiť aj na letné kino. Jeho kompletný program nájdete na druhej strane!

Správy, ktoré hýbu Nitrou

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM