Kultúra

Letné LÁKADLÁ na Nitrianskom hrade: Tešte sa na koncerty, filmy aj tančiareň

Dlhé letné večery doslova lákajú zažiť niečo nezvyčajné. V prostredí Nitrianskeho hradu to bude mať dvojnásobné čaro.

Ilustračný obrázok k článku Letné LÁKADLÁ na Nitrianskom hrade: Tešte sa na koncerty, filmy aj tančiareň
Zdroj: Nitriansky hrad

Filmy, koncerty, turistické prehliadky, ale aj tanec ponúkne letný program na Nitrianskom hrade. Ako informovala nezisková organizácia Castellum, od júla až do augusta budú prebiehať rôzne aktivity predovšetkým v Gotickej priekope, ale aj v ďalších častiach hradu.

Sprístupnia celý hrad

Letný program oficiálne otvorí Deň otvorených dverí, ktorý sa bude na Nitrianskom hrade konať počas cyrilo-metodských osláv 5. júla. „Sprístupnený bude celý hradný komplex. Okrem expozícií, katedrály a vonkajšieho areálu si budú môcť návštevníci pozrieť aj biskupský palác,“ uviedli organizátori.

O deň neskôr, 6. júla, sa budú v Gotickej priekope konať viaceré podujatia. Tvorivá dielňa Abeceda zjedla Teba sa bude venovať hlaholike a inscenovaný workshop Veľká Morava zasa priblíži návštevníkom život starých Slovanov.

V priebehu leta bude Gotická priekopa slúžiť aj ako letné kino, ktoré bude premietať filmy pre deti aj dospelých divákov. „Slúžiť bude aj ako miesto koncertov. Lenka Filipová tu vystúpi 16. júla. Pesničkohry s Mirom Jilom sa budú konať 27. júla. Trio La Gioia sa predstaví 12. septembra,“ doplnili organizátori.

Hudba aj tanec

Letný program doplní aj živá hudba na Vazulovej veži i Tančiareň pod hradbami. „Organový festival sa v Katedrále sv. Emeráma začne 29. septembra,“ pripomenuli organizátori.

Kompletný program Leta na Nitrianskom hrade nájdete na webovej stránke hradu.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM