Správy

Letné KINO aj Garážový výpredaj: Pozrite si PREHĽAD podujatí na víkend v Nitre

Nemáte program na víkend? V článku nájdete viacero tipov, ako si užiť voľné dni v meste pod Zoborom.

Ilustračný obrázok k článku Letné KINO aj Garážový výpredaj: Pozrite si PREHĽAD podujatí na víkend v Nitre
Zdroj: Dnes24.sk

NITRAWA CUP 2023

piatok, 16. júna až nedeľa, 18. júna, vedľajšia plocha HK Nitra a ZŠ kráľa Svätopluka

V Nitre v piatok odštartoval 16.ročník mládežníckeho hokejbalového turnaja v kategóriách U12, U14 a U17. Desiatky zápasov budú počas troch dní prebiehať na ihrisku ZŠ kráľa Svätopluka a na vedľajšej ploche zimného štadióna HK Nitra. Všetko vyvrcholí v nedeľu (18. júna) štvrťfinálovými, semifinálovými a finálovými zápasmi. Kompletný rozpis zápasov nájdete na stránke turnaja.

Garážový výpredaj

sobota, 17. júna od 9:00 do 14:00, na priestranstve pri ZŠ Fatranská, Chrenová

Na Chrenovej sa bude v sobotu konať Garážový výpredaj. Predajcovia na mieste ponúkajú rozličný tovar. Nechýba oblečenie, hračky i rôzne starožitné kúsky či dekorácie. Vstupné sa neplatí.

Happening k Udržateľnej Nitre

sobota, 17. júna od 10:00 do 15:00, na nádvorí TIC Nitra, Štefánikova 1

O 11.00 h Divadlo Severka odohrá divadlo pre deti O dvoch hrochoch. Na nádvorí budú prebiehať recyklačné dielne, kreatívna zóna výtvarných diel, kvízy o recyklovaní, o včelách, premietanie edukatívnych videí, hry o triedení odpadu a iné enviromentálne aktivity, minivýstavka k projektu Cirkulátor, detská zóna TICadlovo, Koleso šťastia a veľa ďalšieho! Prebiehať bude aj swap kníh a oblečenia v Sekáč je láska na Kupeckej.

Medzinárodné stretnutie veteránov a motoristov

sobota, 17. júna od 10:00 do 15:00, pred zimným štadiónom

V Nitre sa stretnú milovníci historických motoriek a áut. Zraz organizuje Official Jawa Klub Slovensko. Začiatok podujatia je o 10.00 h na parkovisku pred Zimným štadiónom.

Cyklobus Nitra – Bojná – Duchonka a späť

sobota, 17. júna, odchod z Nitry je vždy o 10.00 h z parkoviska za Autobusovou stanicou Nitra (za bufetom Pelikán)

Od 17. júna 2023 štartuje cyklobus, ktorý bude premávať pravidelne každú sobotu až do 2. septembra 2023 vždy na rovnakej trase Nitra – Bojná – Duchonka a späť. Ponuka cyklotrás je v danej lokalite veľmi bohatá – napríklad k jednej z najvzácnejších archeolokalít na Slovensku – Hradisko Valy, k Rotunde sv. Juraja v Nitrianskej Blatnici, k Topoľčianskemu hradu či z Bojnej na Duchonku. Trasu si zvolí každý účastník podľa svojich možností a záujmu. V Bojnej je možnosť oddýchnúť si na Ranči pod Babicou, kde je aj zastávka cyklobusu. Občerstvenie ponúka taktiež rekreačné stredisko Nová Duchonka priamo pri vodnej nádrži.

3X3 TOUR basketbal

sobota a nedeľa 17. a 18. júna od 10:00, na námestí pred OC Promenada

Pre fanúšikov basketbalu – možnosť zažiť atmosféru profesionálnych zápasov pod holým nebom a získať skvelé ceny od Intersport Nitra. Od 10.00 h sú pripravené súťaže pre najmenších návštevníkov a neskôr finálové zápasy turnaja.

Deň rodiny

sobota, 17. júna od 15:00 do 23:00, park pod Borinou

Občianske združenie Centrum pre rodinu Nitra pripravuje v poradí už 15. ročník podujatia Deň rodiny. Ten sa zväčša konával v mestskom parku, no z dôvodu jeho rekonštrukcie našli náhradnú lokalitu. Všetko odštartuje v sobotu 17. júna na Klokočine. Návštevníci sa môžu tešiť na Veľkú rodinnú hru som zaujímavými úlohami od organizácií z občianskeho sektora, ale aj na dobroty a osvieženie v gastrozóne. Chýbať nebudú sprievodné aktivity, vrátane zábavnej fyziky, koníkov, či prezentácie činnosti hasičov, policajtov i Centra maltézskej pomoci. Deti sa potešia detskej i kreatívnej zóne, okrem iného s megašmykľavkou. Kultúrny program bude prebiehať v amfiteátri za kostolom. Večer sa bude premietať rodinný film.

Článok pokračuje na druhej strane, kde nájdete viac tipov na víkend!

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM