Rastislav Búgel Rôzne

Lekárka, ktorá upozornila na bielenie údajov v nemocnici: Dostala cenu za odvahu!

Lekárski odborári ocenili lekárku Zuzanu Pechočiakovú z Fakultnej nemocnice Nitra. Ktorá ešte vlani upozornila na bielenie chorobopisu novorodenca.

Ilustračný obrázok k článku Lekárka, ktorá upozornila na bielenie údajov v nemocnici: Dostala cenu za odvahu!
Zdroj: Dnes24.sk

Ocenenie si odniesla okrem Pechočiakovej aj Anna Šušolíková z Vojenskej nemocnice v Ružomberku za boj proti dlhodobo nevýhodným zmluvám ružomberských lekárov. Obe lekárky získali Cenu Dávida za rok 2013 za to, že prejavili mimoriadnu odvahu v boji za lepšie postavenie lekárov alebo za lepšie zdravotníctvo. Cenu Dávida za dlhoročný prínos v boji za lepšie postavenie lekárov a za lepšie zdravotníctvo získal Michal Polician.

Oceňovali v Prešove

Slávnostný galavečer, počas ktorého ocenenia odovzdali, prebehol v sobotu 15. februára v Prešove. Ceny udeľoval celoslovenský Klub predsedov Lekárskeho odborárskeho združenia (LOZ) na základe nominácie Výboru LOZ.

Lekári stoja za pacientmi

Predseda odborového združenia Peter Visolajský poďakoval pri odovzdávaní ceny lekárke Pechočiakovej za to, že ukázala pacientom, že lekári stoja za svojimi pacientmi a to aj vtedy, keď to pre nich nemusí byť príjemné. Zdôraznil, že kauza bielenia pacientovej dokumentácie v nitrianskej nemocnici stále nie je ukončená. Problém podľa neho nebol vyriešený ani systémovo tak, aby sa podobné veci v budúcnosti pacientom ani lekárom neopakovali.

„LOZ opakovane žiadalo pani ministerku Zvolenskú o stretnutie a zodpovedanie otázok ku kauze bielenia na základe záverov ministerskej kontroly, žiaľ pani ministerka opakovane túto žiadosť o stretnutie odmietla. Je to pre LOZ neakceptovateľný postoj kompetentného,“ hovorí Visolajský.

Foto: ilustračné

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM