Monika Földešiová Rôzne

Lekári: Splnenie jednej požiadavky zo štyroch nestačí

Lekári v nitrianskej Fakultnej nemocnici výpovede nestiahli ani po rozhodnutí prezidenta Ivana Gašparoviča odložiť transformáciu nemocníc až do volieb.

Podľa šéfa Lekárskeho odborového združenia v Nitre Petra Visolajského je zastavenie transformácie nemocníc na akciové spoločnosti len jednou zo štyroch požiadaviek lekárov.// „Zatiaľ sa pre nás nič nemení. Chceme riešiť s pánom prezidentom aj naše ďalšie požiadavky, “ konštatoval Visolajský. Podľa jeho informácie pôvodne podalo výpovede vo Fakultnej nemocnici v Nitre 64 lekárov, od začiatku novembra k nim pribudli ďalšie dve. Celkovo by malo k 1. decembru tohto roka odísť z nitrianskej nemocnice 66 lekárov.
Vedenie nemocnice sa k počtu podaných výpovedí zatiaľ nevyjadruje. Námestník riaditeľa Peter Mondek tvrdí, že niektorí lekári výpovede stiahli. Ich mená a počty však nemocnica zverejňovať nebude, pretože lekári sú údajne vystavovaní nátlaku od ostatných kolegov. Visolajský to popiera, podľa neho nikto z lekárov svoju výpoveď zatiaľ nestiahol. Na odchode je prakticky celé ARO, lekári z neurológie, urológie, z detského a novorodeneckého oddelenia. Pri takomto počte odchádzajúcich špecialistov nemôže nitrianska nemocnica fungovať, domnieva sa Visolajský. Podľa neho nemôžu fungovať ani krízové scenáre šéfov nemocníc, ktorí chcú posielať pacientov do okolitých zdravotníckych zariadení. //„V Leviciach aj v Topoľčanoch podali výpovede tri štvrtiny lekárov, lepšie na tom nie sú ani ostatné nemocnice v regióne. Jednoducho nebude kam posielať pacientov,“
konštatoval.

TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM