Hokej

Lantoši sa predstaví na šampionáte: Je to perfektný pocit, bol to odmalička môj sen

Sedem nováčikov bez skúseností z majstrovstiev sveta figuruje v nominácii slovenského hokejového tímu na MS 2019. Pre všetkých z nich ide o záväzok i splnenie hokejového sna.

Ilustračný obrázok k článku Lantoši sa predstaví na šampionáte: Je to perfektný pocit, bol to odmalička môj sen
7
Galéria
Zdroj: TASR

Výnimka nie je ani útočník Róbert Lantoši, ktorý účasťou na MS zavŕši najúspešnejšiu sezónu v kariére.

Posledným vyraďovacím sitom prešlo sedem hráčov, ktorí zažijú debut na MS. „Je to perfektný pocit. Bol to odmalička môj sen. Ja sa veľmi teším, že môžem byť v tomto tíme vedľa chalanov, ktorí hrali v NHL,“ poznamenal Lantoši. Počas sezóny 2018/2019 dostával reprezentačné pozvánky spoločne so spoluhráčom z HK Nitra Samuelom Bučekom, ktorému sa napokon ušiel povestný Čierny Peter. Lantoši štartom na MS zavŕši sezónu, v ktorej sa zúčastnil na viacerých reprezentačných akciách, v drese Nitry získal 68 bodov a patril k najproduktív­nejším hráčom domácej súťaže.

„Vlani mi v Nových Zámkoch dali šancu po návrate zo Švédska. Potom prišla príležitosť ísť do Nitry, v ktorej som v sezóne 2018/2019 dostal veľkú dôveru. Tú som potreboval a myslím si, že som sa za ňu odvďačil,“ konštatoval Lantoši.

Debutant je aj obranca Erik Černák. Hoci vo veku 21 rokov patrí k najmladším v kádri, zároveň ho už zdobia aj nemalé skúsenosti. Rovnako ako Lantoši aj Černák má za sebou životný ročník, v ktorom odohral 62 zápasov za Tampu Bay Lightning v NHL: „Mám za sebou sezónu v NHL, v ktorej som získal určité skúsenosti. Chcem ich zúročiť a hrať hokej, aký som hral aj v Tampe.“

Útočník Banskej Bystrice Tomáš Zigo síce absolvoval premiérový šampionát v roku 2017, ale pri tvorbe kádra pre MS 2019 nemal nič isté. Pred dvoma rokmi sa na MS dostal ako čerstvý majster domácej súťaže, nálepku majstra domácej ligy bude mať aj tentoraz: „Nervozita z nominácie trošku bola, predsa len ide o MS, navyše doma. Som preto veľmi rád, že mi to vyšlo. Teším sa z toho, bude to pre mňa ďalšia cenná skúsenosť.“

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

Róbert Lantoši
7
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM