Rastislav Búgel Kultúra

Lahôdka pre všetky vekové kategórie: Dobšinského Svetská krása na doskách Starého divadla!

Priaznivci divadla a tradičných ľudových rozprávok si prídu na svoje. Staré divadlo Karola Spišáka si pre nich pripravilo Dobšinského Svetskú krásu.

Ilustračný obrázok k článku Lahôdka pre všetky vekové kategórie: Dobšinského Svetská krása na doskách Starého divadla!
Zdroj: Dnes24.sk

Staré divadlo Karola Spišáka v Nitre pripravilo pre svojich malých, mladých i dospelých divákov lahôdku. Je ňou najkrajšia ľudová rozprávka z výnimočnej Dobšinského klenotnice – Svetská krása. „Príbeh o hľadaní krásy a lásky, o osude, ktorý mení chlapca na chlapa, o „pozlátenej zlobe“ a hĺbke „obyčajného“ priateľstva vyrozprávajú „dvojhlasne“ v nápaditej harmónii Roman Polák a Šimon Spišák," informuje Veronika Gabčíková zo Starého divadla Karola Spišáka.

Udrží v napätí

K atraktívnosti a zaujímavosti predstavenia nemalou mierou prispel aj scénograf Karel Czech. „Jeho hravé, vtipné a fantaskné marionety a scéna umožňujúca naozajstné čary a kúzla udržia v napätí aj toho najnáročnejšieho, najúprimnejšieho a najspontánnejšieho diváka – dieťa,“ informuje Gabčíková. Celkovú atmosféru predstavenia umocňuje scénická hudba dvorného skladateľa SDKSvN Eugena Gnotha.

Strhujúce predstavenie

V inscenácii Svetská krása sa predstavia herci : Radovan Hudec ako Princ a Žobrák, Andrea Sabová ako Svetská krása a Striga, MilanVojtela ako Mesiačik a Kráľ, Miloš Kusenda ako Radca a Vietor, Katarína Petrusová ako Radcova dcéra a Slnko a Andrea Ballayová ako Kráľovná a Holubica. „Vďaka precíznemu odkrytému vodeniu bábok, nesmiernej výrazovej pokore a presnosti a spontánnej radosti z hry, hrania a rozprávania tohto krásneho a múdreho príbehu, sa pre diváka stávajú od prvého momentu múdrymi priateľmi a sprievodcami na ceste za dobrodružstvom, zábavou a poznaním,“ prezradila Veronika Gabčíková zo Starého divadla Karola Spišáka. Predstavenie je vhodné pre každého diváka vo veku od 5 rokov.

Premiéra Svetskej krásy v réžii Romana Poláka a Šimona Spišáka už 27. septembra 2013 o 16:30 hodine v Štúdiu Tatra.

Foto: ilustračné

Svetská krása
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM