Správy

Kynek stále bojuje s kolónami áut: Mesto predstavilo najvhodnejšie riešenie, VIDEO

Dočkajú sa šoféri zlepšenia dopravnej situácie na Kyneku? Toto riešenie by podľa mesta malo problém vyriešiť.

Zdroj: Dnes24.sk

Dopravná situácia na Kyneku neteší žiadneho vodiča. Najmä ráno, kedy je smer do mesta úplne upchatý a autá stoja v kolóne.

Mnohí si kladú otázku, kedy a či vôbec sa bude táto situácia riešiť. Zdá sa, že nejaké riešenie sa už črtá.

O probléme vedia

Problémom sa zaoberá aj Ladislav Turba, poslanec výboru mestskej časti, do ktorého spadá aj Kynek. „Obracajú sa na mňa aj samotní obyvatelia Kyneku, preto som sa na mieste bol aj osobne pozrieť. Musím povedať, že ocitnúť sa ráno v takej kolóne pri ceste do práce nemôže byť nič príjemné. Mali by sme to urgentne riešiť,“ myslí si poslanec Turba.

Za vznik zlej dopravnej situácie môže podľa neho najmä zvýšený nápor novovybudovaných bytových jednotiek.

„Samozrejme aj zvýšený presun obyvateľov motorovými vozidlami, ktorých je v poslednej dobe, s výnimkou obdobia korony, stále viac a viac. Preto musí prebehnúť komunikácia medzi mestom a VÚC o čo najskoršie vyriešenie situácie, najmä na križovatke Trnavská -Hlohovecká,“ hovorí mestský poslanec Turba.

Trvalé riešenie

O problémoch v danom úseku vie aj mesto. „Už dlhšie sa zaoberáme riešením, ktoré by bolo trvalejšie a zároveň efektívne a ktoré by uľahčilo priechod áut danou lokalitou,“ prezradil hovorca mesta Tomáš Holúbek.

Radnica však prosí verejnosť o trpezlivosť. Podľa hovorcu, toto nie je proces, ktorý by sa dal spraviť za pár týždňov.

Viac z dopravy

„Riešením, ktoré pripravujeme, je okružná križovatka s bypassom, teda s pruhom, ktorým sa dá odbočiť doprava aj bez toho, aby bolo nutné vojsť do okružnej križovatky,“ uviedol hovorca mesta Tomáš Holúbek.

Toto riešenie vyšlo podľa slov hovorcu z kapacitného posúdenia dopravy ako najvhodnejšie riešenie pre danú lokalitu.

„Čakali sme na schválenie finančných prostriedkov pre projektovú dokumentáciu na vytvorenie okružnej križovatky. Momentálne sme v štádiu prípravy podkladov a prieskumu trhu. Presná suma celej križovatky vyjde z projektovej dokumentácie,“ vysvetlil hovorca.

Beh na dlhé trate

Mestský poslanec má však obavy. Navrhuje dočasné riešenie, ktoré by mohlo čiastočne pomôcť. „Budem úprimný, problém vidím v tom, že je to beh na dlhé trate, nakoľko by mohlo ísť o investíciu viac ako 600 000. Skôr by som sa však priklonil k jednoduchšiemu riešeniu, aby obyvatelia dlho nepočúvali, že sa to nedá, a teda aby sa tam dočasne vytvorili odbočovacie pruhy, nech sa doprava na tomto úseku aspoň trochu prečistí,“ hovorí poslanec Turba.

„A ešte čo sa týka obyvateľov Kyneku, sú navrhnuté nejaké nové komunikácie (celkovo to bude riešiť obytný súbor Slňečná Pláň), kde by malo byť hlavné napojenie z existujúcej reg. cesty 3/1674, usmernenou stykovou križovatkou a následné prepojenie s ulicou Na Dolinu s Trnavskou ulicou,“ dodáva mestský poslanec Ladislav Turba.

Foto: ilustračné

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM