Rastislav Búgel Iné športy

Kvalitné súboje v plážovom volejbale: NBL pozná mená nových majstrov Slovenska!

Národná beachvolejbalová liga pozná nových amatérskych majstrov Slovenska. O nových menách sa rozhodlo počas uplynulého víkendu v meste pod Zoborom

Ilustračný obrázok k článku Kvalitné súboje v plážovom volejbale: NBL pozná mená nových majstrov Slovenska!
Foto: Rastislav Búgel

Napínavé stretnutia priniesol finálový turnaj NBL 2013 v Nitre. Ten bol zároveň uznaný Slovenskou volejbalovou federáciou ako oficiálne majstrovstvá Slovenska amatérov v plážovom volejbale. Okrem poriadnej porcie kvalitného volejbalu na piesku boli pre návštevníkov pripravené zaujímavé sprievodné podujatia.

Mužskí majstri

V mužskej kategórii sa o celkové tretie miesto pobila dvojica Kliment a Lanča so súperiacim duom Faško a Suja. V rozhodujúcom zápase sa viac darilo prvej menovanej dvojici, ktorý zvíťazila v pomere 2:1 (12, –3, 15). Vo finálovom zápase NBL 2013 proti sebe nastúpil Janto a Kállay proti Kociňákovi a Noskovi. V napínavom stretnutí sa napokon z víťazstva 2:1 tešila dvojica Kociňák, Nosko (12, –3, 15).

Ženské zápolenia

V ženskej kategórii to bolo nemenej zaujímavé. V zápase o tretie miesto sa proti sebe postavili dvojice Petrovičová, Šindlerová a Tokošová, Ružičková. Šťastie na svoju stranu naklonila prvá spomenutá dvojica. Po víťazstve 2:1 (-14, 10, 5) sa Petrovičová so Šindlerovou tešili z tretieho miesta. Ženské finále bolo rovnako zaujímavé ako to mužské. Do zápasu vstúpila lepšie dvojica Hadžová a Urcikánová. V druhom sete sa darilo ich súperkám Slezákovej a Chrenkovej. Titul amatérskych majsteriek Slovenska napokon vybojovala prvá menovaná dvojica po výsledku 2:1 (9, –8, 8).

MUŽI:

  1. Kociňák, Nosko – majstri SR amatérov v plážovom volejbale 2013
  2. Janto, Kállay
  3. Kliment, Lanča
  4. Faško, Suja

ŽENY:

  1. Hadžová, Urcikánová – majsterky SR amatérov v plážovom volejbale 2013
  2. Slezáková, Chrenková
  3. Petrovičová, Šindlerová
  4. Tokošová, Ružičková
Finále NBL
40
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM