Rastislav Búgel Krimi

Kuriózne FOTO z centra Nitry: Vodič v kufri auta prevážal kozu!

Nitranom sa na cestách v našom meste naskytol naozaj nevšedný pohľad. Z kufra idúceho auta na nich totiž pozerala živá koza. Aké sankcie hrozili vodičovi?

Ilustračný obrázok k článku Kuriózne FOTO z centra Nitry: Vodič v kufri auta prevážal kozu!
Zdroj: Dnes24.sk

Na kruhovom objazde neďaleko najväčšieho nitrianskeho obchodného centra si mohli vodiči oči vyočiť. V kufri modrého Seatu sedel nezvyčajný pasažier. Na okoloidúce autá z neho hľadela živá koza.

Mnoho ľudí sa pýtalo, či je takéto prevážanie živého zvieraťa v poriadku a v súlade so zákonom. Obrátili sme sa preto na políciu. Ako sme sa dozvedeli, vodič porušil zákon o cestnej premávke. „Pri preprave živých zvierat nesmie byť ohrozená bezpečnosť vodiča a prepravovaných osôb, bezpečnosť prepravovaných zvierat ani bezpečnosť cestnej premávky,“ citovala zákon nitrianska policajná hovorkyňa Božena Bruchterová. Ako prezradila, vodičovi by tak za uvedený priestupok hrozila pokuta vo výške 60 eur.

Problémy vodiča by sa však zaplatením blokovej pokuty nemuseli skončiť. „Vodičovi však hrozí aj iný postih, pokiaľ ho bude riešiť Štátna veterinárna a potravinová správa Slovenskej republiky, ktorá napr. vykonáva v nepravidelných intervaloch kontroly s príslušníkmi Policajného zboru zamerané práve na prepravu zvierat a potravín,“ informuje nitrianska krajská policajná hovorkyňa Božena Brcuhterová.

Živá koza v kufri
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM