Rastislav Búgel Rôzne

Kúpalisko otvoria už v sobotu: Pribudne bezplatné wifi

Nitrianske letné kúpalisko otvoria už počas najbližšieho víkendu. Svoje brány otvorí v prvý letný deň 21. júna.

Ilustračný obrázok k článku Kúpalisko otvoria už v sobotu: Pribudne bezplatné wifi
Foto: Rastislav Búgel

Na návštevníkov nečakajú žiadne výrazné zmeny. Ako informoval Miloš Dovičovič z mestského podniku Službyt, na kúpalisku sa robili iba bežné prípravné a rekonštrukčné práce. „To čo bolo zničené, sme vymenili, alebo opravili, robili sa nové nátery a podobne. Novinkou bude iba to, že túto sezónu bude na kúpalisku fungovať bezplatné wifi pripojenie na internet,“ skonštatoval. Využívanie toboganu zostane aj počas tejto letnej sezóny bezplatné.

Stratová prevádzka

Nitrianske letné kúpalisko obvykle dosahuje počas sezóny tržby v hodnote viac ako 100 000 eur. V dôsledku svojej sezónnosti však býva jeho prevádzka stratová. Mesto preto už dlhší čas hľadá možnosti ako kúpalisko prebudovať na celoročné.

Hľadajú partnera

V máji tohto roku preto mestské zastupiteľstvo odsúhlasilo vyhlásenie výzvy na vytvorenie verejno-súkromného partnerstva formou verejného ponukového konania. „Takto chce mesto získať partnera na dostavbu kúpaliska, pretože my to stavať z vlastných prostriedkov nevieme a nedokážeme si na to vziať ani úver. Hľadáme partnera na spoločnú investíciu,“ povedal nitriansky primátor Jozef Dvonč. Cieľom vytvorenia verejno-súkromného partnerstva má byť dobudovanie kúpaliska, na ktorom majú pribudnúť relaxačné bazény a rôzne vodné atrakcie.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM