Monika Földešiová Rôzne

Kuko do politiky?

Podľa členov novovzniknutej strany chýba v politike hudba, navrhujú okrem iného zavedenie výučby hudobných štýlov na školách či vniesť viac kultúry aj do samotného parlamentu.

Vážnym informovaním o vstupe hudobných skupín do politiky a predstavením novej strany Hudobná strana pre každého (HSPK) prekvapila nitrianska kapela Horkýže Slíže na tlačovej besede. Strana, ktorej súčasťou sú okrem nich aj kapely Polemic a Konflikt, sa však nebudú uchádzať o hlasy voličov a „tlačiť“ sa silou mocou do parlamentu. Mítingy však napriek tomu mať budú a to vo forme spoločného turné pred voľbami, ktoré štartuje 3. februára v Handlovej. //„Už sme sa nemohli pozerať na ďalšie predvolebné divadielka a tak sme si povedali, že takouto formou odprezentujeme naše turné,“ //povedal Róbert “Jury” Jurányi zo skupiny Konflikt. Cieľom je teda výhradne recesia na súčasnú politickú situáciu, ktorá sa snaží odľahčiť ťažké a niekedy až voči občanom násilné predvolebné boje. Preto sa aj HSPK rozhodla vstúpiť do billboardovej kampane, ktorá sa už po jednotlivých mestách rozbehla.

Vypracovaný majú dokonca aj volebný program, v ktorom navrhujú viac financií do kultúrnych akcií v regiónoch i školách, spievať slovenskú hymnu pred zasadnutím parlamentu či posunúť nočný pokoj až do polnoci. Okrem toho by radi zaviedli hudbu aj do verejných priestranstiev (vlaky, autobusy) a koncertné preukazy pre každého občana. Na „kandidátke“ má kapela 16 členov týchto troch zoskupení.

Mítingy: 3.2. Handlová 4.2. Šaľa 10.2. Liptovský Mikuláš 11.2. Považská Bystrica 17.2. Bardejov 18.2. Humenné 24.2. Nitra 25.2. Dubnica nad Váhom

Súvisiace linky: www.hspk.sk foto: [link=http://www­.facebook.com/pa­ges/HSPK-Hudobn%C3%A1-Strana-Pre-Ka%C5%BEd%C3%­A9ho/266289806752973?sk=­wall]HSPK na Facebooku[/link]

video: www.youtube.com

horkyze slize
8
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM