Správy

Kto sa stane NAJ športovcom Nitrianskeho kraja? Rozhodnúť môžete aj VY!

Nitriansky samosprávny kraj bude aj tento rok hľadať najlepších športovcov a osobnosti športu. Vyzval na podávanie návrhov na ocenenie.

Ilustračný obrázok k článku Kto sa stane NAJ športovcom Nitrianskeho kraja? Rozhodnúť môžete aj VY!
Zdroj: Pexels.com

Nitriansky samosprávny kraj (NSK) v roku 2023 ocení najúspešnejších športovcov a osobnosti pôsobiace v oblasti športu v kraji za uplynulý rok. Župa chce týmto spôsobom poukázať na mimoriadne úspechy športovcov a osobností pôsobiacich v oblasti športu.

Nezmeškajte termín

„Nominovať na ocenenie najúspešnejších športovcov Nitrianskeho kraja za rok 2022 môžu telovýchovné jednoty, športové kluby, ale aj široká verejnosť. Hlavnou podmienkou ich nominovania je pôsobnosť daného športovca alebo klubu na území Nitrianskeho samosprávneho kraja,“ informuje Nitriansky samosprávny kraj.

Návrhy na ocenenie je možné posielať do 10. apríla elektronicky (alena.zacikova@unsk.sk), poštou a vyplnením online formulára.

Prečítajte si tiež

Pripravujú slávnostné oceňovanie

Ocenení budú jednotlivci seniori, jednotlivci juniori, kolektívy seniori, kolektívy juniori, zdravotne znevýhodnení športovci, združenie technických a športových činností a tréneri. Udelená bude aj Cena predsedu NSK – Ďakovný list za celoživotný prínos v oblasti športu.

Medzi kritériá na ocenenie patrí napríklad umiestnenie na Majstrovstvách Slovenska, 1. 2. 3. miesto v roku 2022, umiestnenie 1., 2., 3., 4. miesto na medzinárodných súťažiach: Majstrovstvách Európy, Majstrovstvách sveta v roku 2022, umiestnenie na olympijských hrách, podujatia Svetového pohára a podávanie dlhodobých špičkových výkonov a pozíciu lídra úspešného tímu.

„Slávnostné oceňovanie najúspešnejších športovcov a kolektívov za rok 2022 je naplánované na 28. júna 2023 v priestoroch Koncertnej sály Župného domu v Nitre,“ dodáva NSK.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM