Hokej

Krivošík si bol gólom istý: Prečo povedal rozhodcovi, že mu preplatí kredit?

Hokejisti HC Košice ukončili šesťzápasovú víťaznú sériu Nitry, ktorú na domácom ľade zdolali 3:2. Ich nový kormidelník Dan Ceman sledoval zápas iba z tribúny, pričom tím viedol Timo Saarikoski, ktorý ocenil veľkú túžbu tímu po víťazstve.

Ilustračný obrázok k článku Krivošík si bol gólom istý: Prečo povedal rozhodcovi, že mu preplatí kredit?
10
Galéria
Zdroj: TASR/Milan Kapusta

Kormidelník „corgoňov“ Antonín Stavjaňa priznal, že hre jeho tímu chýbala potrebná iskra, ktorá ho sprevádzala v nedávnej víťaznej sérii.

Chýbala iskra

Nitrania mali za sebou sériu šiestich víťazstiev, ale Košice ukončili ich víťaznú šnúru. „Náš výkon nebol na úrovni, na akej bol v predošlých asi piatich zápasoch, v ktorých mužstvo malo iskru. V prvej tretine sme mali nejaké šance, ale domáci potom zrýchlili hru a zaslúžene išli do vedenia. V závere sme už iba korigovali na 3:2. Mne nebolo jasné, prečo rozhodcovia hneď nešli konzultovať tú situáciu. V závere sme skúsili aj hru bez brankára, ale bez výsledku,“ povedal tréner HK Nitra Antonín Stavjaňa.

Zápas Košíc s Nitrou sledovalo podľa oficiálneho zápisu 1 078 divákov.

Na ich počte sa zrejme podpísalo nielen viacero domácich zápasov v krátkom slede, ale aj skutočnosť, že v rovnakom čase hrali futbalisti Košíc domáci pohárový zápas s Trnavou. Prišlo naň takmer tritisíc divákov.

Prečítajte si tiež

Gólom si bol istý

Slabšiu divácku kulisu si všimol aj útočník Nitry Filip Krivošík. „Bol to taký komorný zápas. Atmosféra bola nič-moc a taký bol aj zápas. Spočiatku sme sa vôbec nechytali a stále sa mi to zdalo byť pomalé a ustráchané. Košičania rotovali v našom pásme a často sme spravili chybu. Z našej strany to určite nebol najlepší zápas,“ poznamenal Krivošík, ktorý gólom na 3:2 uzavrel skóre zápasu. Jeho ôsmy gól v sezóne však musel odobriť videorozhodca.

Nitriansky útočník pohotovu strelou v presilovke trafil vnútornú žŕdku košickej bránky, od ktorej sa puk rýchlo odrazil von. „Asi ako jediný som si myslel, že to bol gól, ale tiež som si nebol stopercentne istý. Puk som na okamih stratil z dohľadu a potom som videl, že to muselo vyletieť z bránky. Preto som sa trochu hádal s rozhodcom, že mu preplatím kredit, nech si to ide pozrieť. Napokon to išiel pozrieť a potvrdil moju domnienku,“ skonštatoval Krivošík.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Správy, ktoré hýbu Nitrou

Dohrávka 34. kola: HC Košice - HK Nitra 3:2
10
Galéria
Zdroj: TASR/Milan Kapusta
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM