Správy

Kritická situácia v jednej z nemocníc v kraji: Lôžka s pľúcnou ventiláciou sú plné!

Pandemická situácia sa zhoršuje aj v Nitrianskom kraji. Nové prípady pribúdajú po stovkách a zapĺňajú sa aj lôžka v nemocniciach.

Ilustračný obrázok k článku Kritická situácia v jednej z nemocníc v kraji: Lôžka s pľúcnou ventiláciou sú plné!
Zdroj: TASR/Michal Svítok

Nemocnica Agel Levice bojuje s treťou vlnou pandémie, počet ľudí s koronavírusom stú­pa.

Odzrkadľuje sa to aj v počtoch hospitalizovaných pacientov, pričom drvivá väčšina pacientov s ťažkým priebehom je nezaočkovaná, potvrdil riaditeľ nemocnice Ján Belanský.

Koľko je hospitalizovaných?

V nemocnici je aktuálne hospitalizovaných 23 pacientov na štandardnom kyslíkovom lôžku, stav ďalších piatich si vyžaduje napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu.

Levická nemocnica má v rámci reprofilizácie k dispozícii 24 lôžok s kyslíkom a päť lôžok s možnosťou napojenia na umelú pľúcnu ventiláciu. Podľa potreby vie zabezpečiť lôžka aj na pediatrii a gynekologicko – pôrodníckom oddelení.

„Zo zamestnancov nemocnice nie je v súčasnosti z dôvodu ochorenia COVID-19 k dispozícii 18 ľudí. Náš zdravotnícky personál je vyťažený na maximum,“ povedal Belanský.

Prečítajte si tiež

Liečba protilátkami

Nemocnica v Leviciach patrí k vybraným zariadeniam, ktoré liečia pacientov monoklonálnymi protilátkami proti koronavírusu. Túto liečbu musí stanoviť praktický lekár a určené sú pre pacientov v začiatočnom štádiu ochorenia, ktorí majú vysoké riziko, že koronavírus u nich prejde do závažného stavu.

Naďalej pokračuje testovanie i očkovanie v priestoroch bývalej rádiológie. Okrem podávania tretej dávky vakcíny nemocnica očkuje aj záujemcov prvou a druhou dávkou.

Belanský upozorňuje na zmenu organizácie hodín, očkuje sa iba v pracovných dňoch. Od 7.30 do 8.30 h sa môžu prísť zaočkovať deti s registráciou aj bez registrácie v sprievode zákonného zástupcu. Dospelí s registráciou sú očkovaní od 8.30 do 13.00 h, dospelí bez registrácie v čase od 11.00 do 13.00 h. Imunokompromitovaní pacienti s registráciou aj bez registrácie budú očkovaní v čase od 13.00 do 15.00 h.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM