Rastislav Búgel Hokej

Kristanova životná skúška: Proti Skalici nastúpil na posledný zápas pred odchodom do Soči!

Jednotka v bráne nitrianskeho hokejového klubu odchytala posledný zápas pred odchodom na olympiádu. Robert Kristan podporí slovinskú hokejovú reprezentáciu.

Ilustračný obrázok k článku Kristanova životná skúška: Proti Skalici nastúpil na posledný zápas pred odchodom do Soči!
Foto: Rastislav Búgel

Opora nitrianskeho hokejového klubu Robert Kristan sa nitrianskym fanúšikom v 45. kole hokejovej extraligy predstavil v poslednom zápase pred olympijskou prestávkou. Talentovaný slovinský hokejový brankár cestuje do ruského Soči, kde sa so svojim národným tímom bude snažiť prekvapiť hokejový svet.

Nitrianska opora

Kristan je jednotkou v nitrianskej bráne od začiatku sezóny 2013/ 2014. Po 45. kole extraligy je druhým najlepším brankárom súťaže s úspešnosťou zásahov 92,95 %. V nitrianskom drese odchytal 42 zápasov s priemerom 2,05 inkasovaného gólu na zápas. V štatistikách slovenskej najvyššej súťaže vedie Kristan v počte zápasov bez inkasovaného gólu. V prebiehajúcej sezóne ich má na svojom konte už 7.

Ťažká skúška

Slovinský hokejový tím sa na olympiáde v Soči predstaví v A skupine. Ich súpermi sa stanú Rusko, USA a Slovensko. Kristan by sa mal so svojim mužstvom predstaviť najprv 13. februára proti Rusku, 15. februára so Slovenskom a 16. februára s výberom USA.

Počas Kristanovho pôsobenia na olympiáde ho v nitrianskom drese zastúpi český brankár Vlastimil Lakosil.

Foto: Rastislav Búgel

Robert Kristan
12
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM