Rastislav Búgel Kultúra

Kolóna historických vozidiel v Nitre: Známe osobnosti si sadli za volant retro krásavcov

Mesto Nitra v nedeľu večer zaplnili historické vozidlá. V meste pod Zoborom bolo vyvrcholenie dobročinnej Krištáľovej rely.

Ilustračný obrázok k článku Kolóna historických vozidiel v Nitre: Známe osobnosti si sadli za volant retro krásavcov
Foto: Rastislav Búgel

Kolóna historických vozidiel dorazila v nedeľu večer do mesta pod Zoborom. Počas svojej spanilej jazdy prišli z Trenčianskych Teplíc. Dôvodom bola sto kilometrov dlhá Krištáľová rely.

Benefičné podujatie

Krištáľová rely je benefičným podujatím na pomoc deťom, ktoré sa narodili so závažnými poruchami zdravia a metabolickými poruchami. Rovnako má pomôcť občianskym združeniam pomáhajúcim ľuďom s autizmom, poškodeniami mozgu a Downovým syndrómom.

Známe osobnosti

Za volant historických tátošov si sadli známe osobnosti. Nechýbal medzi nimi napríklad herec Maroš Kramár. Krištáľová rely po ceste zbierala peniaze na podporu spomenutým ľuďom. Záujemcovia si mohli kúpiť srdiečko a tým prispieť na dobrú vec.

Aj do Nitry

Časť výťažku zo zbierky poputuje aj do Nitry. Peniaze získal Klub rodičov autistických detí v Nitre. Na Svätoplukovom námestí vyvrcholila Krištáľová rely večerným koncertom. Na ňom sa verejnosti predstavila Helena Vondráčková, Peter Bič Project, Robo Grigorov, Sisa Lelkesová-Sklovská, Martin Harich, Miroslav Žbirka , Kristína, Debbi a Funny Fellows.

Krištáľová rallye v Nitre
34
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM