Rastislav Búgel Iné športy

Krása a sila koní snúbená v jedno: Dostihový deň v Šuranoch

Šurianske dostihové závodisko opäť po roku ožilo tým najlepším, čo môže dostihový šport ponúknuť. Takmer 50 koní sa postavilo na štart v siedmych dostihoch.

Ilustračný obrázok k článku Krása a sila koní snúbená v jedno: Dostihový deň v Šuranoch
Foto: Rastislav Búgel

Takmer 50 jazdcov sa posadilo do sedla dostihových koní. Dôvodom bol dostihový deň v Šuranoch. Návštevníci si vychutnali adrenalín počas siedmych pretekov. Teplé počasie v posledných dňoch však robilo vrásky na čele organizátorom podujatia. Tvrdý povrch totiž nie je najvhodnejší pre športové kone. „Celé Šurany sa modlili, aby zapršalo,“ povedal tréner dostihovej centrály v Šuranoch Ján Cagáň.

Zaujímavé divadlo

Sedem pretekov znamenalo poriadnu dávku adrenalínu na celý deň. Množstvo fanúšikov jazdeckého športu si prišlo na svoje. Stávková kancelária lákala takmer každého. „Vsadiť si na koňa čo i len euro je zábava. Dostih dostane úplne iný rozmer,“ prezradil jeden z návštevníkov, ktorý si vsadil na svojho favorita. Jazdci si rozdelili dovedna 11 100 eur na prémiách za víťazstvo. K radosti všetkých zúčastnených sa na dostihoch v Šuranoch nezranil ani jeden jazdec, či kôň.

Foto: Equitime.sk / Rastislav Búgel

Dostihy
22
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Dostihy
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM