Rastislav Búgel Kultúra

Krajskí poslanci rozhodli: Staré divadlo má nového riaditeľa

Starí divadlo Karola Spišáka v Nitre má nového riaditeľa. Rozhodli o tom poslanci.

Ilustračný obrázok k článku Krajskí poslanci rozhodli: Staré divadlo má nového riaditeľa
Zdroj: TASR

Novým riaditeľom Starého divadla Karola Spišáka (SDKS) v Nitre bude herec Martin Kusenda. O jeho menovaní rozhodli poslanci Zastupiteľstva Nitrianskeho samosprávneho kraja (NSK) na základe rozhodnutia päťčlennej výberovej komisie. Kraj vypísal výberové konanie po tom, ako sa funkcie riaditeľa SDKS na vlastnú žiadosť vzdal jeho dlhoročný riaditeľ Ondrej Spišák. Ako pred časom uviedol, dôvodom pre jeho odchod z postu riaditeľa bola jeho veľká pracovná vyťaženosť.

Meno nového riaditeľa SDKS v Nitre schválili krajskí poslanci až na druhý pokus. Víťazom prvého výberového konania sa ešte v marci stal herec Roman Valkovič. Zastupiteľstvo ho však do funkcie nemenovalo po protestoch časti umeleckého súboru SDKS. Ich námietky zhrnul bývalý riaditeľ divadla Ondrej Spišák, podľa ktorého by po zvolení Valkoviča hrozilo zastavenie súčasného pozitívneho smerovania divadla. Herci divadla Oľga Schrameková a Ivan Gontko, naopak, tvrdili, že komisiou vybraný Roman Valkovič má podporu pracovníkov divadla, no v posledných rokoch nastala v divadle nepriaznivá situácia, pre ktorú je kolektív SDKS názorovo ostro rozdelený.

Po výmene názorov pracovníkov SDKS priamo na marcovom rokovaní krajského zastupiteľstva napokon NSK vypísal nové výberové konanie. Jeho víťazom sa stal 37-ročný Martin Kusenda, ktorý v divadle pôsobil ako herec v rokoch 2005 a 2006.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM