Rastislav Búgel Kultúra Správy

Krajská knižnica s novinkou: Svoju pobočku vybuduje na Zobore

Nitriansky samosprávny kraj (NSK) vytvorí novú pobočku Krajskej knižnice K. Kmeťka. Sídliť bude v priestoroch Kultúrneho centra Zobor v Nitre.

Ilustračný obrázok k článku Krajská knižnica s novinkou: Svoju pobočku vybuduje na Zobore
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk

Ako informoval kraj, knižničný fond bude tvoriť približne 4000 kníh. Služby knižnice majú byť zamerané na požičiavanie kníh, organizovanie autorských besied a hlasného čítania. Aktivity knižnice sa neskôr môžu rozšíriť podľa požiadaviek čitateľov.

O vytvorenie pobočky na Zobore požiadali NSK obyvatelia tejto nitrianskej mestskej časti. „Krajská knižnica K. Kmeťka v Nitre v snahe vyhovieť tejto požiadavke, pripravila svoj zámer na zriadenie pobočky s prihliadnutím na veľkosť mestskej časti, kde žije približne 7000 obyvateľov. Knižnica plánuje zabezpečiť počítačové vybavenie, aby mohla poskytovať efektívne elektronické výpožičné služby s možnosťou vyhľadávania v databáze kníh a online katalógu. Svoje služby by chcela poskytovať každý deň počas štyroch hodín,“ informoval Úrad NSK.

Vedenie knižnice odhaduje, že v prvom roku otvorenia, bude pobočku navštevovať približne 200 čitateľov. Podľa Úradu NSK sa v nasledujúcich rokoch môže záujem o poskytované služby zvýšiť ich skvalitňovaním i cieleným a systematickým propagovaním. Celové náklady na zriadenie a prevádzku novej pobočky by sa mali pohybovať okolo 5000 eur, uhrádzané budú zo schváleného rozpočtu knižnice na rok 2017.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM