Rastislav Búgel Správy Samospráva

Kraj udelil certifikát kvality 22 ubytovacím zariadeniam: Dostali ho aj v našom okrese

Nitriansky samosprávny kraj (NSK) udelil tento rok značku kvality 22 ubytovacím zariadeniam.

Ilustračný obrázok k článku Kraj udelil certifikát kvality 22 ubytovacím zariadeniam: Dostali ho aj v našom okrese
Zdroj: Agentúra Paperlife

Po splnení všetkých podmienok môžu označenie Certifikované ubytovanie na vidieku využívať zariadenia v okrese Nitra, Levice, Zlaté Moravce, Nové Zámky a Topoľčany. Sú medzi nimi kaštiele, penzióny, hotely i zariadenia ponúkajúce agroturistiku či pobyt pri vode a na termálnych kúpaliskách.

„NSK každoročne motivuje ubytovacie zariadenia, aby vstúpili do systému a zlepšovali kvalitu svojich služieb. V nasledujúcich rokoch je cieľom projektu zvýšiť počet certifikovaných zariadení a tak poskytnúť turistom väčšiu možnosť výberu pri spoznávaní kraja,“ informoval Úrad NSK.

Kraj sa snaží podporovať podnikateľov v cestovnom ruchu nie len udeľovaním certifikátov, ale aj následnou propagáciou a finančnou podporou. V roku 2016 vyčlenil na dotácie pre certifikované zariadenia sumu 20 000 eur. NSK sa certifikáciou a hodnotením kvality ubytovacích zariadení na vidieku venuje od roku 2010, kedy spolu s odborníkmi zo Slovenskej poľnohospodárskej univerzity (SPU) v Nitre začal s realizáciou projektu, ktorý rieši tento problém na území celého Nitrianskeho kraja. Konečným cieľom projektu bol návrh systému podpory vidieckeho cestovného ruchu. Hodnotenie ubytovacích zariadení sa začalo v roku 2013, kedy značku kvality získalo prvých 13 subjektov.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM