Rastislav Búgel Samospráva

Kraj pomôže rodinám v kríze: Vyčlenil na to 30-tisíc eur

Do konca januára sa môžu oprávnené organizácie a osoby uchádzať o finančný príspevok. Ten Nitriansky samosprávny kraj (NSK) udeľuje na podporu rodinám v kríze a na prevenciu a odstraňovanie rôznych negatívnych sociálnych javov.

Ilustračný obrázok k článku Kraj pomôže rodinám v kríze: Vyčlenil na to 30-tisíc eur
Zdroj: TASR

Ako informovala vedúca Odboru sociálnych vecí Úradu NSK Miluša Budayová, žiadosť o poskytnutie finančného príspevku spolu s projektom je potrebné doručiť najneskôr do 30. januára 2015. Maximálna výška dotácie je 8298 eur. NSK má na tento účel vo svojom rozpočte schválenú sumu 30 000 eur.

O podporu z NSK sa môžu uchádzať rôzne akreditované subjekty, obce a právnické i fyzické osoby. Projekty musia byť realizované na území NSK a zamerané na pomoc a podporu rodinám, ktoré sa z rôznych dôvodov ocitli v kríze, ale aj na prevenciu, odstraňovanie a zamedzovanie nárastu negatívnych vplyvov, akými sú napríklad alkoholizmus, vandalizmus, hazardné hry, drogy či domáce násilie.

"Prevencia by mala byť orientovaná proti užívaniu alkoholu, drog a omamných látok, proti záškoláctvu i domácemu násiliu,“ povedala Miluša Budayová.

NSK podporuje sociálne programy od roku 2012. „Prostredníctvom sociálnych programov sú zabezpečené aktivity zamerané na prevenciu, podporu plnenia rodičovských práv a povinností, plnenia funkcií rodiny, na utváranie a upevňovanie vzťahov medzi manželmi a medzi rodičmi a deťmi," doplnila Budayová.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM