Rastislav Búgel Krimi

Kradnúť sa im nepodarilo. Jedného zadržali policajti

Trio bezdomovcov sa vybralo kradnúť. Strážnik ich však uvidel a prenasledoval ich. Jednému zo zlodejov sa to nevyplatilo. Zistili, že je po ňom vydané celoštátne pátranie.

Ilustračný obrázok k článku Kradnúť sa im nepodarilo. Jedného zadržali policajti
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Hliadka mestskej polície uvidela troch bežiacich mužov na Bulharskej ulici. Prenasledoval ich strážnik objektu. Ten za nimi bežal a vykrikoval na nich. Okamžite sa do prenasledovania zapojili aj policajti.

Policajtom sa trio podarilo dolapiť pri výdaji predajne nábytku Asko. Zistili, že sa muži zrejme vydali kradnúť do firemného objektu na Bulharskej ulici. Tam ich však prekvapil strážnik a začal utekajúcu trojicu prenasledovať.

Ani jeden z prítomných sa však nevedel preukázať občianskym preukazom. Preto policajti preverili ich totožnosť v evidencii obyvateľstva Slovenskej republiky.

Zistili, že sa jedná o trojicu bezdomovcov žijúcich v meste pod Zoborom. „Pre podozrenie z neoprávneného vstupu na cudzí pozemok bola na miesto privolaná k súčinnosti hliadka Policajného zboru Slovenskej republiky. Príslušníci Pohotovostnej motorizovanej jednotky po konzultácii udalosti so službukonajúcim vyšetrovateľom skonštatovali, že sa o trestný čin nejedná,“ informuje web MsP.

Dvojica zlodejov mala šťastie. To sa však nedá povedať o treťom z nich. „Po 29 ročnom mladíkovi z Rožňavy je vyhlásené pátranie vo veci trestného činu zanedbania povinnej výživy v zmysle ustanovenia §207 Trestného zákona. Kým kamaráti mohli z miesta po preventívnom rozhovore odísť, Rožňavčana si na ďalšie úkony predviedli na Obvodné oddelenie Policajného zboru,“ informuje ďalej web MsP v Nitre.

Nitra24.sk/mspnitra

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM