Rastislav Búgel Hokej

Kováčik o výbere nového trénera: NESTAČÍ, že nám povie, že chce hrať útočný hokej

Hokejová Nitra sa obzerá po novom trénerovi. S dočasnou trojicou lodivodov v zložení Milo, Chrenko a Kováčik ovládla základnú skupinu Kontinentálneho pohára.

Ilustračný obrázok k článku Kováčik o výbere nového trénera: NESTAČÍ, že nám povie, že chce hrať útočný hokej
28
Galéria
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Hokejová Nitra je po odohratí 17 zápasov na nelichotivom 10. mieste. Vedenie klubu preto uprostred novembra informovalo o ukončení spolupráce s lotyšským trénerom Normundsom Sejejsom.

Na lavičku sa po bok Dušana Mila dočasne postavil Tomáš Chrenko a Miroslav Kováčik. Následne Nitra organizovala skupinu Kontinentálneho pohára, v ktorej vyhrala všetky tri zápasy a postúpila do finálovej fázy.

„Po organizačnej stránke sme to zvládli, boli sme pochválení predstaviteľmi IIHF aj výpravami našich súperov. V konečnom dôsledku k našej spokojnosti prispeli aj tri výhry s neľahkými súpermi. Z celého turnaja si teda odnášame pozitívne pocity,“ prezradil Kováčik pre klubovú stránku s tým, že postupom splnili iba čiastkový cieľ: „Teraz pozeráme už na ligu, kde máme o dva zápasy menej ako ostatní. Potrebujeme zbierať body a v ruka v ruke s tým by mal prísť aj náš viac kombinačný hokej a vyšší počet gólov.“

Ako to vyzerá s trénerom?

S tým je na mieste otázka trénerského obsadenia. Už vopred Nitra informovala, že sa bude pozerať po novom mužovi na lavičke. Podľa Miroslava Kováčika klub nechce spraviť unáhlené rozhodnutie.

„Tréneri, o ktorých by sme mali záujem, sú buď pod zmluvou, alebo sa nevedia uvoľniť z rôznych dôvodov. A my nechceme urobiť unáhlený krok. S potenciálnymi kandidátmi si chceme do detailov prejsť štýl hry, akým by sme sa mali prezentovať. A to neznamená, že tréner nám povie, že chce hrať útočný hokej. My potrebujeme vedieť presne, akým spôsobom chceme ten útočný hokej docieliť," prezradil šéf nitrianskeho hokeja.

Spolu s Milom a Chrenkom aktuálne nastavili tréningový proces a systém hry tak, aby sa Nitra vrátila k svojmu povestnému kombinačnému hokeju.

"Toto vieme, ako máme robiť. Samozrejme, do hráčov to treba dostať a to chce čas. Pri príchode nového trénera chceme, aby sa tam tieto prvky v hre objavovali a on sám musí byť s tým stotožnený,“ dodáva Miroslav Kováčik.

Plánuje HK Nitra zmeny aj v hráčskom kádri? Viac sa dozviete na ďalšej strane!

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM