Správy

Koronavírus v Nitrianskom kraji: Tieto okresy sú podľa hygienikov rizikové

Na Slovensku je 19 červených okresov. Na mape rizikových regiónov svietia aj niektoré z Nitrianskeho kraja.

Ilustračný obrázok k článku Koronavírus v Nitrianskom kraji: Tieto okresy sú podľa hygienikov rizikové
Zdroj: TASR

Na Slovensku je od 25. septembra 19 červených, 19 oranžových a 41 zelených okresov. Červená farba na semafore COVID-19 označuje situáciu za kritickú a hygienici tieto okresy označili ako rizikové. Oranžová farba naznačuje zhoršujúcu sa situáciu.

V Nitrianskom kraji sú k 28. septembru v červenej zóne dva okresy, a to Nitra a Komárno. Okres Nové Zámky je zatiaľ v oranžovej fáze.

Zelené sú okresy Šaľa, Zlaté Moravce, Topoľčany a Levice.

Červené okresy

V okrese Nitra je od začiatku testovania potvrdených 332 prípadov ochorenia COVID-19. V rebríčku okresov s najväčším počtom pozitívne testovaných je okres Nitra na 4. mieste. Prudké zvyšovanie počtu nových prípadov sa v posledných dňoch zastavilo. Za nedeľu 27. septembra pribudol v okrese jediný nový prípad.

Červený je aj okres Komárno, kde je potvrdených 153 prípadov. V nedeľu tu pribudlo sedem pozitívne testovaných. Okres Nové Zámky, ktorý je v oranžovej fáze, má 214 potvrdených prípadov od začiatku pandémie. V nedeľu tu pribudli tri nové prípady.

V rámci Nitrianskeho kraja bolo doposiaľ na COVID-19 pozitívne testovaných 911 ľudí. V rámci Slovenska je to druhý najnižší počet. Najmenej prípadov má Banskobystrický kraj (513), najviac Bratislavský kraj (2 333).

Semafor bude týždenne aktualizovaný a každý piatok bude informácia o červených, oranžových a zelených regiónoch publikovaná na stránke korona.gov.sk.

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

COVID-19: Aktuálna epidemiologická situácia Na Slovensku je od 25. septembra: ❎19 červených okresov: • Bratislava I•...

Posted by Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky on Friday, September 25, 2020
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM