Rastislav Búgel Hokej

Koniec hokejovej legendy: Miro Kováčik končí s hokejom!

Bývalý hokejový reprezentant a veľký bojovník na ľade aj mimo neho končí s hokejom. Miroslav Kováčik zavesil pre zdravotné problémy korčule na klinec.

Ilustračný obrázok k článku Koniec hokejovej legendy: Miro Kováčik končí s hokejom!
Foto: Rastislav Búgel / Zdroj: Dnes24.sk

Miroslav Kováčik obliekal dres naposledy v 13.kole našej najvyššej súťaže. Po zápase v Piešťanoch už nehral pre poškodenie platničky. „Skúsil som trénovať. Najskôr som iba korčuľoval, potom som sa obliekol aj do výstroja. Platnička mi nefunguje, zasahuje do sedacieho nervu a pri korčuliarskom pohybe mi tam neprechádza impulz. Lekári mi povedali, že to môže trvať dosť dlho. Môže to byť aj trvalý jav. Môžem robiť všetko okrem hrania hokeja, čo je dosť nepríjemné. Pri korčuliarskom pohybe si ani necítim nohu, jednoducho mi pri hokeji noha nefunguje,“ povedal Kováčik pre stránku klubu.

„Niekedy sny a ciele zostanú nenaplnené. Telo ale hokeju povedalo stop,“ povedal Miroslav Kováčik.

V minulosti patril medzi skutočných nitrianskych lídrov. Jeho sila sa naplno ukázala vo vlaňajšej finálovej sérii s Košicami. „Človeka to, samozrejme, veľmi mrzí. Aj iným hráčom sa nepodarilo dosiahnuť, čo si vysnívali. Slovenský titul som získal v Trenčíne, som zaň vďačný. Žiaľ, s materským klubom sa to nepodarilo,“ povedal pre klubový web Kováčik.

Miro sa s hokejom úplne nelúči. Zasadne do funkcionárskej stoličky. „Naše mužstvo stratilo jedného zo svojich lídrov a jeho vynútené ukončenie kariéry nás všetkých veľmi mrzí. Miro bol na ľade príkladom bojovnosti, obetavosti , nezlomnej viery po víťazstve. Mužstvo stratilo , klub získal. Po dohode vo vedení klubu bola Mirovi ponúknutá od novej sezóny funkcia športového riaditeľa klubu. Do štruktúr klubu sa zapojil hneď v januári,“ povedal Ján Plandora, riaditeľ HK Nitra.

Miroslav Kováčik
4
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM