Monika Földešiová Iné športy

Končí Lukáč, končí Miček

Po dvoch rokoch pôsobenia v Centre olympijskej prípravy v Nitre (COP) odchádza tréner extraligových hráčok Karol Lukáč, zmeny sa do budúcej sezóny udejú aj na trénerskom poste kadetiek, ktorý opúšťa Lukáš Miček.

Podľa Lukáča boli v prvý rok jeho pôsobenia plánované ciele splnené aj napriek tomu, že extraligové hráčky obsadili až 7. konečnú pozíciu. „Ovplyvnené to bolo aj tým, že polovica kľúčových hráčok si v termíne rozhodujúceho zápasu plnilo svoje reprezentačné povinnosti a tými bola príprava na ME junioriek v Srbsku, kde sme napokon skončili (historicky najlepšie) šiesti,“ vysvetľuje bývalý tréner. Táto sezóna však zožala pod jeho trénerskou taktovkou ešte väčší úspech – zisk slovenského titulu v kategórii junioriek. „Som rád, že počas môjho pôsobenia a celoročnej športovej prípravy sa mi podarilo vyprofilovať jednak nové tváre pre mládežnícky ženský volejbal, ako aj udržať športovú formu ostatných hráčok na to, aby boli vhodnými adeptkami pre reprezentačné družstva,“ zhrnul sezónu 2009–2010.

Posledná sezóna bola sezónou očakávaní vo viacerých kategóriách, snáď najväčším cieľom bola obhajoba majstrovského titulu, ktorá sa nedostavila a juniorky podľahli vo finálovom zápase bratislavskej Slávii. „Potvrdilo sa to, čo som prezentoval už na začiatku sezóny – obhájiť je ťažšie ako získať,“ vraví Lukáč. „Hrali sme však vynikajúci volejbal, samozrejme boli aj slabšie chvíľky. Družstvo však vynikajúco pracovalo a podarilo sa nám vytvoriť „rodinu“ a super atmosféru na tréningoch, od toho sa odvíjalo naše úspešne umiestnenie v základnej časti v čele extraligovej tabuľky,“ vraví Lukáč. COP Nitra si upevnila svoju pozíciu po víťazstve v mestskom derby proti UKF Nitra a dievčatá sa tak dostali do elitnej „štvorky“ s možnosťou hrať o medaile (naposledy mali takúto možnosť hráčky pod vedením Zuzany Tlstovičovej, ktorá získala pre Nitru 2. miesto, pozn. red.). Prehraté boje o bronzové umiestnenie s Pezinkom nie sú pre neho skutočnou prehrou.// „Byť štvrtí niekedy znamená byť ´najúspešnejší porazení´ pretože je to iba krok od miest znamenajúcich medailu,“ //hodnotí jeden z pamätných trénerov COP Nitra.

Bilancovať teraz môže aj tréner družstva kadetiek COP Lukáč Miček, ktorý s dievčatami oslavoval „iba“ strieborné medaile. //„Družstvo Slávie malo k dispozícii aj staršie hráčky, ktoré im prišli pomôcť z extraligy a boli ich výrazné opory, ktoré v ťažkých situáciách dokázali položiť loptu,“ //vysvetľuje prehratý finálový boj kadetiek Miček. Ten sa samotných play off zápasov nezúčastnil, nakoľko mal extraligové povinnosti ako asistent trénera Lukáča v posledných zápasoch s Pezinkom. S vystupovaním družstva v sezóne 2010–2011 je aj napriek mnohým komplikáciám (zranenia hráčok, oklieštená zostava tímu, …) spokojný. //„Osobne by som vyzdvihol hráčske výkony Kmecovej, Vroclaviakovej, Sihelskej, Hnátovej i všetkých z ročníka 1995, ktoré boli schopné ťahať sezónu proti starším rovesníčkam,“ //vraví Miček, ktorý centrum tiež opúšťa. Prezradiť nám svoje budúce postavenie zatiaľ nechcel, rovnako tak aj Karol Lukáč.

//„Chceli by sme POĎAKOVAŤ všetkým, ktorí za úspechmi COP tímov počas obdobia nášho pôsobenia stoja. Nielen teda Slovenskej volejbalovej federácii a COP, ale aj realizačnému tímu od asistentov po masérov, kondičných trénerov. Zabudnúť nesmieme ani na zástupcov médií, ktoré nás sprevádzali na našich domácich zápasoch a neustále profesionálne prezentovali naše výsledky širokej verejnosti. A samozrejme všetkým hráčkam. Sme presvedčení, že ak dievčatá zotrvajú vo svojom prístupe a vnútornej disciplíne tak ako v súčasných 17 rokoch, sú predurčené s pribúdajúcimi skúsenosťami i výkonom hrať vždy o medailové priečky aj v národnom tíme,“ //uzatvárajú odchádzajúci tréneri.

Foto: Ondrej Bobek, Nitra24

volley COP
19
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM