Rastislav Búgel Kultúra

Koncert popredných sólistov a členov Opery SND v Nitre: Zo vstupného sa opraví hrad!

V meste pod Zoborom sa pripravuje jubilejný ročník obľúbeného benefičného koncertu Hoj, vlasť moja. Divákom sa predstavia poprední sólisti a členovia Opery SND.

Ilustračný obrázok k článku Koncert popredných sólistov a členov Opery SND v Nitre: Zo vstupného sa opraví hrad!
Zdroj: Dnes24.sk

V piatok 30. augusta sa v Nitre pri príležitosti Dňa Ústavy Slovenskej republiky a pod záštitou prezidenta SR Ivana Gašparoviča uskutoční jubilejný benefičný koncert Hoj, vlasť moja.

Zmena miesta

Tento rok sa koncert nebude konať v Mestskej hale na Klokočine. „Verejnosť obzvlášť upozorňujeme na zmenu miesta konania koncertu, ktorý v minulosti býval v Mestskej hale, no tentoraz sa koná v PKO,“ informuje Ľudmila Synaková z Útvaru propagácie a CR.

Zaujímavá účasť

Na koncerte budú účinkovať poprední sólisti a členovia Opery SND. Diváci sa budú môcť započúvať do diel našich a svetových majstrov v podaní Ľubice Vargicovej, Jolany Fogašovej, Jany Bernáthovej, Miroslava Dvorského, Martina Babjaka, Otokara Kleina a Jána Babjaka. Spoluúčinkuje Miešaný zbor Technik Akademik a Symfonický orchester Bratislava. Diriguje Pavol Procházka.

Prostriedky na opravu hradu

Na benefičný koncert Hoj, vlasť moja je dobrovoľné vstupné. Všetky vyzbierané peniaze poputujú na dobrú vec. „Finančné prostriedky budú použité na opravu Nitrianskeho hradu,“ informuje Synaková.

Kompletný program podujatia si môžete pozrieť v našej galérii!

Hoj, vlasť moja
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM