Veronika Kalinová Kultúra

Koncert Petra Nagya v Starom divadle: Boli sme pri tom

V priestoroch Veľkej sály Starého divadla sa včera večer uskutočnil koncert Petra Nagya & Indiga. Spevák svojimi najväčšími hitmi dvíhal Nitranov zo sedačiek. Bol šarmantný, vtipný a nezabudol podotknúť, že tu prežil svoje detstvo a že má Nitru a jej občanov veľmi rád.

Ilustračný obrázok k článku Koncert Petra Nagya v Starom divadle: Boli sme pri tom
Foto: Veronika Kalinová / Zdroj: Dnes24.sk

Jeden hit za druhým

Po akademickej štvrťhodinke sa Peter Nagy a jeho skupina Indigo objavila na pódiu a ihneď to roztočili. Na tvári nejedného Nitrana sa v tom okamihu objavil široký úsmev a ruky mimovoľne tlieskali do rytmu. Nagy stavil na istotu a spieval jeden hit za druhým ako Poďme sa zachrániť, Aj tak sme stále frajeri, Svet je krásny zadok či So mnou nikdy nezostarneš. Odspieval i pesničky z najnovšieho albumu, pričom podotkol, že si je nie istý, či napríklad pesničku Žraloky plačú ľudia vôbec poznajú, pretože rádia hrajú len hity a tým je pre pesničku ťažké stať sa hitom. Po tejto filozofickej úvahe odspieval pesničku, o ktorej by nikto nepochyboval, že je skutočným hitom, a to rezkého Profesora Indiga.

Nitranov má rád

Peter Nagy sa medzi jednotlivými pesničkami rozrozprával o svojom vrúcnom vzťahu k Nitre: „Mám rodinu pri Nitre a prežil som tu časť svojho detstva. K Nitre sa mi viažu veľmi príjemné spomienky.“ Spomenul aj to, že v našom meste začínal s Divou Husou a že „to boli fajn ľudia.“ Aj keď sa narodil na východe, v kútiku duše sa považuje za čiastočného Nitrana.

Vtipné historky

Spevák si získal publikum charizmou a vtipom, pôsobil bezprostredne a veľmi priateľsky. Viackrát rozosmial divákov svojimi humornými historkami, napríklad o tom, ako k nemu po koncerte prišlo malé 11-ročné dievčatko na autogramiádu a povedalo mu, že sa o ňom učia v škole. Peter Nagy vtipne zareagoval: „Už len čakám, kedy budem maturitná otázka.“ Ďalší humorný moment nastal, keď spomenul historku o svojich dvoch známych, ktorí sa zoznámili na jeho koncerte, dali sa dokopy a dnes majú spolu dve deti. Týchto svojich známych pripodobnil k dvojici v prvom rade, ktorí oduševnene bok po boku tancovali na jeho pesničky. Vtip spočíval v tom, že to bola mladá pekná slečna a starší pán v červenom károvanom oblečení.

Peter Nagy si svojím vystupovaním bezpochyby získal všetkých prítomných Nitranov, ktorí po koncerte odchádzali nadšení po skvelom hudobnom zážitku. Po skončení si diváci pri šatniach pošuškávali, že toto sa skutočne oplatilo vidieť a zažiť.

Organizátorom koncertu bolo Music a Café Nitra.

Foto: Veronika Kalinová

Peter Nagy v Starom divadle
14
Galéria
Foto: Veronika Kalinová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM