Jakub Kania Kultúra

Komunitné centrum na Nedbalovej s novinkou: Otvoria tu novú knižnicu pre verejnosť

Vďaka občianskemu združeniu Bona Mens a darcom z Nitry, Trnavy a Bratislavy, si bude môcť široká verejnosť pozrieť priestory novej knižnice. Pomohla aj zbierka na záchranu literatúry.

Ilustračný obrázok k článku Komunitné centrum na Nedbalovej s novinkou: Otvoria tu novú knižnicu pre verejnosť
Zdroj: Dnes24.sk

V stredu 8. júla o 18.00 hodine sa v komunitnom centre na Nedbalovej ulici v Nitre uskutoční slávnostné otvorenie verejnej knižnice. Občianske združenie Bona Mens slávnostne otvorí verejnú knižnicu, ktorej obsah tvoria staršie knihy. Tie projektu venovali darcovia.

K čítaniu budu staré, ale aj nové knihy

Autori projektu poukazujú že v novej knižnici sa nachádzajú aj nové publikácie, ktoré sú darom od vydavateľstva Fragment. Ďalšie knihy kúpilo samotné občianske združenie. Tomu sa podarilo získať aj grant z Nitrianskej komunitnej nadácie. K nákupu knižných regálov a vybavenia dopomohla dotácia 900 eur

Zámerom je priblíženie vzdelávania mladým

Všetky publikácie sú súčasťou knižnice, ktorá má podľa projektu občianskeho združenia Bona Mens slúžiť na podporu vzdelávania mladých ľudí. Knižnicu budú môcť využívať ľudia počas piatich dní v týždni po celý rok. Sprístupnená bude aj počas víkendových podujatí.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM