Veronika Kalinová Kultúra

Špeciálny týždeň v knižnici: Odpustené sankcie, členstvo zadarmo!

Krajská knižnica K. Kmeťka v Nitre sa, tak ako po minulé roky, zapojila do 14. ročníka Týždňa slovenských knižníc. Ide o celoslovenské podujatie, ktorého cieľom je zvýšenie záujmu o knihy, najmä medzi mladými. Okrem toho, knižnica ponúka i členstvo zadarmo a odpustenie sankcií.

Ilustračný obrázok k článku Špeciálny týždeň v knižnici: Odpustené sankcie, členstvo zadarmo!
Zdroj: Dnes24.sk

Možnosť bezplatného členstva

V tomto ročníku Týždňa slovenských knižníc ponúka knižnica bezplatné členstvo na tento rok. „Nárok na bezplatné členstvo majú len tí, ktorí nemajú voči knižnici žiadne podlžnosti,“ povedala Tatiana Némethová, zástupkyňa riaditeľky knižnice. Úspora predstavuje u detí a mládeže do 15 rokov 1,66 eur, u dospelých 4 eurá. „Čitateľov čaká i odpustenie sankčných poplatkov za oneskorené vrátenie kníh, ktoré sa bežne pohybujú od 1,30 eur do 5,30 eur v závislosti od dĺžky oneskorenia a stupňa upomienok,“ dodala zástupkyňa.

Čo sa bude v knižnici diať?

Tento týždeň sa v knižnici uskutočnia besedy s našimi regionálnymi osobnosťami, ako napríklad so spisovateľkami Máriou Záborskou, Ruženou Smatanovou či majiteľom vydavateľstva Enigma Vladimírom Preložníkom. Okrem besied so spisovateľmi čakajú čitateľov i zaujímavé prednášky s astronómkou, grafológom či preventistom Mestskej polície v Nitre. Ďalšie diskusie a besedy sa budú tematicky viazať na pôsobenie Cyrila a Metoda na našom území, keďže tento rok je 1 150. výročie ich príchodu na Veľkú Moravu. Tejto téme sa bude venovať Martina Smoláriková.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM