Rastislav Búgel Samospráva

Kluby si prilepšia: Mesto športovcom rozdelí ďalšie dotácie

Viaceré športové kluby v Nitre si prilepšia. Mesto im na činnosť dodatočne pridelí zo svojho rozpočtu ďalšie dotácie určené pre oblasť telesnej kultúry.

Ilustračný obrázok k článku Kluby si prilepšia: Mesto športovcom rozdelí ďalšie dotácie
Foto: Rastislav Búgel

Radnica už v riadnom, januárovom termíne rozdelila medzi 14 klubov viac ako 30 000 eur. Podľa slov Vladimíra Ballaya z mestského úradu tak ešte zostalo nerozdelených 85 900 eur. Po schválení prvého kola dotácií na telesnú kultúru sa na Odbor školstva, mládeže a športu aj priamo na primátora Jozefa Dvonča obrátili viaceré kluby so žiadosťou o navýšenie poskytnutej dotácie.

Mesto im vyhovelo a časť športovcov preto dostane ďalšie peniaze. Na základe dodatočných žiadostí radnica vyčlenila na činnosť klubov ešte 32 900 eur. Ako uviedol nitriansky primátor, okrem tejto sumy bude z mestského rozpočtu vyčlenených ďalších 10 000 eur, ktoré pôjdu úspešnému hokejbalovému klubu Nitrianski rytieri. Ako sa uvádza v materiáli schválenom mestskými poslancami, k týmto sumám treba ešte pripočítať ďalších 50 000 eur, ktoré na svoju činnosť dostali z mestského rozpočtu hokejisti z HK Nitra.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM