Jakub Kania Rôzne

Každý bojuje s teplom po svojom: TAKTO si pomáhajú obyvatelia Nitry

Študenti už majú pár dní voľno, no dospeláci však stále pracujú. Pýtali sme sa ich ako bojujú s horúčavami počas týchto tropických dní.

Ilustračný obrázok k článku Každý bojuje s teplom po svojom: TAKTO si pomáhajú obyvatelia Nitry
Foto: Rastislav Búgel

Leto je tu a s ním aj dovolenky, brigády, prázdniny, no pre množstvo ľudí aj práca. Leto sa už naplno rozbehlo, ostré slnko 30-stupňové horúčavy. Každý bojuje s teplom po svojom. Obyvateľov Nitry sme sa pýtali, ako sa dokážu najlepšie popasovať s vysokými teplotami.

Ventilátor a kúpalisko

Žiak Boris (12) si užíva letné prázdniny po svojom. Ako väčšina detí tak aj on trávi čas na kúpalisku. „Na kofole s rodinou a ak je príležitosť tak najradšej pri mori,“ prezradil iba 12-ročný študent. Kúpalisko vyhovuje aj 18-ročnému Adamovi. „Občas zájdem na kúpalisko, alebo si idem sadnúť s kamarátmi na studenú kofolu a pivko. Ak som doma tak si pustím ventilátor a pootváram všetky okná,“ prezradil svoje zbrane na boj s teplom.

Treba dodržať pitný režim

Počas horúčav netreba zabúdať na pitný režim. Táto poučka u nás koluje od útleho veku. „Dodržiavam pitný režim pijem čaj a minerálku. Pomáha mi ovlažovanie tváre a krku studenou vodou. Taktiež mi padne vhod vlažná sprcha,“ povedala obchodná poradkyňa Tatiana (39). Podobne je na tom aj Dušan (23): „Snažím sa piť veľa vody, aspoň 4–6 litrov denne. Tiež si rád dám aj zmrzlinu alebo chladnú sprchu. Večer si chodím zacvičiť, keď zapadne slnko. A samozrejme občas niekam na kúpalisko."

Zmrzlina víťazí

Nanuk, alebo dobrá zmrzlina pomôžu vždy. „Zmrzlinku si dávam počas teplých dní takmer pravidelne. Niekedy skoro nič iné ani nejem. Najlepšie sú ovocné a mierne kyslé príchute. Rovnako ma najlepšie schladí domáca citronáda bez cukru. Pomáha aj uterák namočený v studenej vode, ktorý si prehodím cez plecia,“ prezradila Simona (34). Zmrzlinu miluje aj Natália (25). „Ja trávim teplé dni najradšej niekde pri vode. A ak nie som pri vode tak sa osviežujem zmrzlinou, alebo sa schovám do chládku,“ povedala mladá študentka.

Čítajte tiež:

Pivko, kofola a malinovky: Koľko zaplatíme na nitrianskom kúpalisku za nápoje?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM