Rastislav Búgel Krimi

Kauza útoku na nitriansky bar: Čižnár si na koberček zavolal prokurátorov!

Prokurátor z Nitry rozhodol o prepustení pätice mužov, obvinených z októbrového útoku na ľudí z baru v Nitre. Prvotná analýza kauzy generálnej prokuratúre nestačila.

Ilustračný obrázok k článku Kauza útoku na nitriansky bar: Čižnár si na koberček zavolal prokurátorov!
Zdroj: Webnoviny.sk

Krajský a okresný prokurátor z Nitry majú v pondelok šéfovi prokuratúry Jaromírovi Čižnárovi objasniť konkrétne skutočnosti, ktoré nie je možné ustáliť zo spisu o útoku údajných neonacistov na ľudí zo študentského baru.

„Závery a prípadné opatrenia vyplývajúce z preskúmania spisu prerokuje generálny prokurátor SR najskôr s krajským prokurátorom a okresným prokurátorom v Nitre a následne rozhodne o ďalšom postupe,“ uviedla hovorkyňa generálnej prokuratúry Andrea Predajňová. Konkrétne skutočnosti o prípade podľa nej nie je možné zverejniť vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie.

Vyžiadali si analýzu

Prokurátor z Nitry rozhodol o prepustení pätice mužov, obvinených z októbrového útoku na ľudí z baru v Nitre. Už predtým si od neho generálna prokuratúra vyžiadala analýzu kauzy. Tá jej nestačila, napokon požiadala aj o spisy, aby ich mohla preskúmať.

Video rozvírilo vody

Útoky údajných neonacistov, ktorí si vraj berú na mušku ľudí zo študentského baru v Nitre, rozvírili záujem po tom, ako bola medializovaná nahrávka jedného z incidentov. Skupina údajných neonacistov z kartárskeho klubu, ktorý sídli na druhej strane ulice, na videu surovo bije ľudí pred študentským barom.

Útok sa stal už začiatkom októbra, polícia piatich mužov zadržala a obvinila až po medializácii koncom januára. Podľa ministra vnútra Kaliňáka to nie je dlhý čas. Policajti podľa neho pracovali na dôkazoch, aby mohli skupinu obviniť z pokusu o ťažké ublíženie na zdraví.

Druhý incident

Druhý útok, pri ktorom vážne zranili aj majiteľa nitrianskeho podniku, sa stal na prelome rokov. V tomto druhom prípade boli iní útočníci aj iní poškodení. V prípade druhého útoku obvinili dvoch mužov, ktorých stíhajú na slobode.

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM