Rastislav Búgel Futbal

Kauza ovplyvňovania výsledkov FC Nitra: Zasadla disciplinárna komisia futbalového zväzu!

Členovia disciplinárnej komisie Slovenského futbalového zväzu (DK SFZ) sa na ostatnom zasadnutí zaoberali opäť aj témou korupcie. Išlo o podozrenie vo veci korupčného správania a ovplyvňovania futbalových výsledkov a s tým súvisiacou činnosťou v dvoch prípravných stretnutiach FC Nitra v roku 2011.

Ilustračný obrázok k článku Kauza ovplyvňovania výsledkov FC Nitra: Zasadla disciplinárna komisia futbalového zväzu!
Foto: Rastislav Búgel

„Disciplinárna komisia Slovenského futbalového zväzu na základe uznesenia začala disciplinárne konanie vo veci korupčného správania a ovplyvňovania výsledkov a s tým súvisiacou činnosťou v prípravných stretnutiach MTK Budapešť – FC Nitra, uskutočneného 1. februára 2011 a FC Nitra – Bohemians Praha 1905 zo dňa 8. 2. 2011, voči hráčom Michalovi Áčovi (FK Janíkovce) a Róbertovi Glendovi (SV 7023 ZSP, Rakúsko), vtedajším futbalistom FC Nitra. DK SFZ uložila hráčovi Michalovi Áčovi ochranné opatrenie a predbežným opatrením mu zastavila činnosť od 31. januára 2014. Vo veci samej bude disciplinárne konanie pokračovať po obdržaní podkladov od príslušných orgánov a na základe vlastných zistení,“ uvádza sa v novej úradnej správe Slovenského futbalového zväzu, ktorú zverejnila oficiálna internetová stránka SFZ.

Z trojice pozvaných sa nikto nedostavil

Na štvrtkové ostatné zasadnutie DK SFZ sa nedostavil ani jeden z trojice pozvaných Ivan Žiga, Róbert Rák, Martin Trančík, „namočených“ v tomto prípade, prišiel iba právny zástupca I. Žigu.

„Disciplinárna komisia zobrala na vedomie stanovisko splnomocneného právneho zástupcu p. Ivana Žigu, ktorý sa zúčastnil na rokovaní dňa 30. januára. Vo veci samej bude disciplinárne konanie pokračovať, po obdržaní ďalších stanovísk, podkladov od príslušných orgánov a na základe vlastných zistení,“ dopĺňa informácia z úradnej správy SFZ s tým, že hráči Martin Trančík a Róbert Rák nerešpektovali pozvanie a nezúčastnili sa na zasadnutí DK. V ich prípadoch bude disciplinárne konanie pokračovať tiež po obdržaní ďalších stanovísk a podkladov od príslušných orgánov.

Zvíťaziť mali najmenej o dva góly

O údajnom ovplyvnení prípravných súbojov Nitry informovala slovenská polícia už koncom minulého novembra. Podľa polície išlo o úplatok minimálne 12-tisíc eur, ak hráči FC Nitra ovplyvnia výsledok prípravného zápasu s MTK Budapešť. „Aby bolo tipovanie výsledku zápasu úspešné a prinieslo výhru zo stávky, malo zvíťaziť družstvo MTK Budapešť najmenej o dva góly a streliť najmenej štyri góly,“ uviedol hovorca policajného prezídia Michal Slivka.

Stretnutie MTK Budapešť – FC Nitra sa skončilo 6:3. Podobný prípad sa zopakoval aj v ďalšom prípravnom súboji Nitry s českým klubom Bohemians 1905. Požiadavkou boli aspoň tri góly. Zápas sa skončil výsledkom 1:2.

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM