Správy

Karta, ktorá môže zachrániť život: Do Nitry dorazili Seniorské obálky

I.C.E karty si už môžu vyzdvihnúť aj nitrianski seniori. Správne vyplnené údaje predstavujú veľkú pomoc pre privolaných záchranárov.

Ilustračný obrázok k článku Karta, ktorá môže zachrániť život: Do Nitry dorazili Seniorské obálky
Zdroj: Mesto Nitra

Mesto pre seniorov pripravilo tzv. Seniorskú obálku. Ide o sadu dvoch kartičiek, na ktorých sú dôležité údaje o zdravotnom stave seniora.

„Na nich si seniori vyplnia napríklad to, aké majú alergie, aké lieky berú a uvedú tu aj kontakty na svojich blízkych, ktorých je v prípade núdze potrebné zavolať,“ informuje radnica.

Prečítajte si tiež

V prípade núdze

Skratka I.C.E., ktorou je obálka označená, je medzinárodná skratka z anglického „In Case of Emergency“ a znamená v prípade núdze/pohotovosti.

Na nutnosť takýchto kartičiek podľa mesta poukázal aj nedávny požiar v Dome s opatrovateľskou službou. Pripravovať ich mal sociálny odbor ešte pred touto udalosťou.

Kde ich nájdete?

Kartičky sú od 1. júna dostupné v klientskom centre mestského úradu alebo na webe mesta. Vyzdvihnúť ich môžu rodinní príslušníci, známi či susedia.

„Správne vyplnená obálka predstavuje veľkú pomoc pre privolaných záchranárov. Kartičky sú určené hlavne osamelo žijúcim seniorom, ktorí bývajú vo svojich domoch alebo bytoch,“ uvádza magistrát.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Správy z Nitry

MESTO PRE SENIOROV PRIPRAVILO SENIORSKÚ OBÁLKU 🆘 Ide o sadu dvoch kartičiek, na ktorých sú dôležité údaje o zdravotnom...

Posted by Mesto Nitra on Tuesday, May 31, 2022
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM