Správy

Kamióny sa už na Cabajský most nedostanú: Polícia upozorňuje na OBCHÁDZKOVÉ trasy

Ťažké nákladné vozidlá dočasne nebudú môcť jazdiť po zničenom moste. Na ktorých úsekoch budeme stretávať viac kamiónov?

Ilustračný obrázok k článku Kamióny sa už na Cabajský most nedostanú: Polícia upozorňuje na OBCHÁDZKOVÉ trasy
Zdroj: Polícia SR - Nitriansky kraj

Poškodený most na Cabajskej ulici v Nitre uzatvoria pre nákladné vozidlá.

„V termíne od 2.4.2022 od 00.00 hod. do 1.6.2023 do 00.00 hod. je naplánovaná už dlhodobo avizovaná uzávierka na ceste II/562 v meste Nitra, konkrétne v úseku mosta č. M2610 „Cabajský most nad železnicou“ pre vozidlá nad 20 t s výnimkou autobusov," informuje nitrianska polícia.

Dôvodom uzávierky je nepriaznivý stav mosta, a preto je podľa polície potrebné úplne vylúčiť ťažkú nákladnú dopravu.

„Nakoľko ide o významnú cestu, ktorá aktuálne plní funkciu dočasného privádzača na rýchlostnú cestu R1, bolo potrebné a najmä z hľadiska bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky nevyhnutné, presmerovať dopravu na obchádzkové trasy a vyznačiť ich prenosným dopravným značením tak, aby vodiči dostali včasné informácie o podmienkach a priebehu obchádzkovej trasy," dodávajú muži zákona.

Vyzvali vodičov aj chodcov

„Predmetná uzávierka výrazným spôsobom ovplyvní dopravu na prieťahu centrom mesta Nitra, a preto Krajský dopravný inšpektorát KR PZ v Nitre upozorňuje motoristickú verejnosť, obzvlášť vodičov nákladných vozidiel, ktorý budú nútení využívať obchádzkové trasy na nutnosť sledovania prenosného dopravného značenia, ktorým budú na všetkých dopravne najvýznamnejších a dopravne najvyťaženejších križovatkách upozornení na presmerovanie dopravy. Zároveň je potrebné upozorniť vodičov aj na nevyhnutnosť plnenia si všetkých základných zákonom stanovených povinností vo vzťahu k ostatným účastníkom cestnej premávky, najmä vo vzťahu k chodcom a cyklistom v centre mesta a rovnako dôsledne si plniť aj zákonom stanovené povinnosti vo vzťahu k správnej a bezpečnej jazde cez križovatky, kde je predpoklad, že v dopravne najvyťaženejších dňoch a časoch budú následkom presmerovania nákladnej dopravy cez centrum mesta problémy najmä s plynulosťou dopravy v centre mesta Nitra," upozorňuje polícia.

Pripraviť sa musia aj prevádzky na Cabajskej a všetkých priľahlých uliciach. Ich zásobovanie bude musieť rovnako využiť vyznačené obchádzkové trasy.

Aké obchádzkové trasy budú pripravené pre vozidlá nad 20 ton? Nájdete ich na ďalšej strane!

Správy, ktoré hýbu Nitrou

POZOR! OD SOBOTY 2. APRÍLA BUDE PRE NÁKLADNÉ VOZIDLÁ NAD 20 TON UZATVORENÝ CABAJSKÝ MOST V NITRE V termíne od...

Posted by Polícia SR - Nitriansky kraj on Friday, April 1, 2022
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM