Správy

Kam na opekačku? ZOZNAM legálnych ohnísk v Nitre

Ak nechcete dostať pokutu, alebo horšie, spôsobiť požiar, mali by ste si opekať len na vyhradených miestach. Pár ich nájdeme aj v Nitre.

Ilustračný obrázok k článku Kam na opekačku? ZOZNAM legálnych ohnísk v Nitre
5
Galéria
Zdroj: TASR

K letu a k prázdninám neodmysliteľne patrí opekanie. Často je spojené s turistikou a preto skôr ako priamo v meste, nájdeme ohniská v prírode.

Lákadlom pre turistov i domácich sú Zoborské vrchy. Tam si však „táborák“ nemôžete založiť, kde sa vám páči.

V lokalite Zoborských vrchov sa nachádzajú dve legálne ohniská. Jedno v kameňolome Malá Skalka a druhé na vrchole Pyramídy.

Povolené miesto na opekanie spoznáte jednoducho. Musí byť označené tabuľkou. Ohniská, pri ktorých tabuľka chýba, nie sú legálne a kladením ohňa by ste sa dopustili priestupku. Za ten vám môže byť uložená pokuta na mieste alebo v správnom konaní.

Aj na legálnych ohniskách by ste však nemali zabúdať na základné pravidlá, ako nezakladať zbytočne veľký oheň a pred odchodom oheň uhasiť.

Ohnisko na sídlisku

Vlani pribudlo v Nitre nové ohnisko v areáli Agrokomplexu v novovybudovanej rekreačnej zóne Relax park. Ten je však otvorený len počas výstav a podujatí.

Nedávno pribudlo ohnisko v parku pod Borinou, ktoré však ešte podľa radnice treba prerobiť. „Ohnisko v parku Pod Borinou sa materiálovo prebudováva, nie je ešte oficiálne prístupné verejnosti. V rámci revitalizácie Mestského lesa Borina má pribudnúť ďalšie, ale v lesnom prostredí, nie na sídlisku,“ vysvetlil hovorca mesta Tomáš Holúbek.

„Ohnisko v parku pod Borinou bude prvé takpovediac na sídlisku. Pristupujeme k nemu ako k pilotnému projektu a ak by sa osvedčilo, budeme uvažovať aj o rozšírení siete ohnísk,“ dodal hovorca mesta.

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Ohniská na Zobore
5
Galéria
Zdroj: Stráž prírody v Nitre
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM