Správy

KAM na JAHODY v Nitrianskom kraji? Pozrite, kde sa začal samozber a aké sú ceny

Už takmer všetky známe jahodoviská spustili samozber. Za koľko si môžete naoberať obľúbené ovocie?

Ilustračný obrázok k článku KAM na JAHODY v Nitrianskom kraji? Pozrite, kde sa začal samozber a aké sú ceny
Zdroj: TASR/Roman Hanc

Na prelome mesiacov máj a jún sa naplno rozbehol aj samozber na jahodoviskách v Nitrianskom kraji. Medzi prvými spustili zber v Jelenci. Za kilogram jahôd zaplatíte 3 eurá. O najbližších termínoch samozberu informujú pestovatelia priebežne na sociálnej sieti. Chutné ovocie si môžete nazbierať aj na ďalších miestach v kraji.

Ivanka pri Nitre

„Samozber bude 3.6. od 6:00 hod.do vyzbierania jahôd. Cena 3,50€/kg,“ informuje PD Ivanka pri Nitre, s tým, že nie je potrebné sa objednávať, stačí prísť. Parkovanie je hneď pri jahodovisku na trávnatej ploche.

Jahody – Kolíňany

V sobotu ráno spustia samozber aj v Kolíňanoch. Jahody si môžete nazbierať za cenu 3,50 eur za kilogram.

Prečítajte si tiež

Trnovec nad Váhom

Jahody si môžete nazbierať aj na poliach v Trnovci nad Váhom. Cena je 3,20 za kilogram. Termíny zverejňujú priebežne na sociálnej sieti.

Emilove Sady

V sobotu otvoria samozber jahôd a hrášku aj Emilove Sady v Dvoroch nad Žitavou. V sobotu 3. júna bude samozber otvorený od 8.00 do 18.00, alebo do vyzbierania. V nedeľu od 8.00 do 12.00 alebo do vyzbierania. Cena jahôd v samozbere je 3,30 eur za kg. Cena hrášku v samozbere je 2,50 €/kg.

Návojovce

Obľúbenou lokalitou sú aj Návojovce pri Partizánskom, kde je samozber otvorený od stredy 31. mája. Cena samozberu je 3 eurá za kilo. Otvorené majú sedem dní v týždni od 7.00 do 18.00. „Pred príchodom odporúčame overiť si dostupnosť jahôd. Samozber hrachu sa vzhľadom na pomalšie dozrievanie posúva približne na stredu 7.6.2023. O presnom otvorení Vás budeme informovať,“ dodávajú pestovatelia.

Žabokreky nad Nitrou

Jahodová sezóna sa začína aj v Žabokrekoch nad Nitrou. Prvý samozber spúšťajú v sobotu 3. júna od 7.00 hodiny. Samozber bude trvať niekoľko týždňov. Cena je 2,70 za kilogram.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM