Správy

KAM cez víkend v Nitre? Užite si Stredovek na hrade, jesenný swap aj Farmárske TRHY

Pred nami je predposledný októbrový víkend. Pozrite si prehľad podujatí na sobotu a nedeľu v Nitre.

Ilustračný obrázok k článku KAM cez víkend v Nitre? Užite si Stredovek na hrade, jesenný swap aj Farmárske TRHY
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

Nová Veterinária 2022

od 21. do 23. októbra, výstavisko Agrokomplex

Cez víkend sa v Nitre bude konať najväčšie stretnutie veterinárskej obce na Slovensku. Tento ročník je program opäť zameraný na spoločenské zvieratá, ale široký záber prednášajúcich zabezpečí vzdelávací zážitok pre každého veterinárneho lekára.

Jesenný SWAP & Brunch

sobota, 22. októbra od 10:00 do 13:00, Kráľovská cesta

V sobotu sa v Nitre bude konať aj jesenný swap oblečenia. Na akciu môžete priniesť oblečenie, ktoré nenosíte, ale je vám ho ľúto vyhodiť alebo si tu môžete vybrať nejaký nový kúsok do šatníka. „Priniesť so sebou môžeš max. 1 tašku oblečenia (ale nemusíš), tak povyberaj tie najlepšie kúsky. A pozvi kamošov, aby ešte viac oblečenia dostalo druhú šancu,“ uvádzajú organizátori. Vstupné 2 eurá na osobu. Deti majú vstup zadarmo.

Čriepky stredoveku v Gotickej priekope

sobota, 22. októbra od 11:00, Gotická priekopa – Nitriansky hrad

Castellum, n.o. v spolupráci s Dobovým spolkom Satyros vás pozývajú na zážitkový deň na Nitrianskom hrade. Dobový spolok Satyros je skupina nadšencov histórie a kamarátov, ktorí sa venujú rekonštrukcii ranostredovekého života a prezentácii dobovej kultúry. Prostredníctvom rozmanitých aktivít a ukážok pre malých aj veľkých Satyros oživí priestory Gotickej priekopy a zábavným spôsobom priblíži zaujímavosti a reálie zo života našich predkov. Tešiť sa môžete na lukostreľbu, detskú arénu, ukážku zbraní, remesiel, bojov a mnoho ďalšieho! Zmena programu vyhradená! Podujatie sa v prípade nepriaznivého počasia neuskutoční. Vstupné na toto podujatie je súčasťou 1 eurového základného vstupného do areálu Nitrianskeho hradu.

Basketbalové zápasy U13

sobota, 22. októbra o 11:45 a o 14:00, Mestská hala Klokočina

V domácom prostredí hostí prvé družstvo Banskú a Považskú Bystricu. Mimo súťaž si v Prievidzi zahrá druhá polovica proti domácim a Topoľčanom.

Z lásky pre Vás

sobota, 22. októbra od 17:00 do 18:00 v Synagóge

Koncert venovaný mesiacu úcty k starším. Usporiadateľom je ZUŠ J. Rosinského v Nitre v spolupráci s mestom Nitra. Vstup voľný.

koncert INÉ KAFE

sobota, 22. október od 20:00 do 22:00 vo Frankie Rock Clube

V sobotu zavíta do Nitry kapela Iné Kafe. V deň koncertu sa lístky budú predávať za 20 eur. Fanúšikovia mimo NR a okolia majú možnosť objednať si vstupenky formou mailu info@frankierock.sk

Ďalšie tipy na víkend nájdete na druhej strane!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM