Kultúra

Kam cez víkend? Nitru čaká veľký garážový výpredaj aj OSLAVA mladých VÍN

Tretia novembrová sobota bude mať pod Zoborom aj príchuť mladých vín. Okrem toho sa môžete tešiť na živú hudbu, exotické zvieratá i ďalší výpredaj na Chrenovej.

Ilustračný obrázok k článku Kam cez víkend? Nitru čaká veľký garážový výpredaj aj OSLAVA mladých VÍN
Zdroj: TASR/František Iván

Pódium mladých umelcov

piatok, 18. novembra od 19:00 do 20:00 v Nitrianskej galérii

V Nitrianskej galérii sa bude v piatok večer konať koncert z cyklu „pódium mladých“, na ktorom sa predstavujú mladí vynikajúci slovenskí študentov a umelci. Po koncerte bude možnosť neformálnej diskusie s účinkujúcimi pri pohári vína. Vystúpi Nitriansky komorný orchester ZOE: Marco Vlasák – dirigent, Lacko Medvec – klavír, Katka Sáčková – flauta a Marek Pobuda – spev. Vstupné 4 a 2 eurá.

Oslava mladých vín

piatok a sobota, 18. a 19. novembra od 16:00 do 22:00, Nitriansky Furmanský Dvor

V piatok a v sobotu bude v Nitre pokračovať oslava mladých vín. Od dňa 17. novembra, ktorý je celosvetovo dňom, kedy sa môže mladé víno začať predávať a konzumovať až do soboty 19. novembra bude v Nitrianskom Furmanskom Dvore čakať hostí prémiové svetové aj slovenské víno a k nemu špeciálne pripravené menu.

Sám Sebou – NITRA /Club tour 2022/

piatok, 18. novembra o 20:00, Music a Cafe Nitra

Kapela Sám Sebou sa vracia do klubov a predstaví sa aj v Nitre, kde zaznejú najväčšie hity ako Znova sa zamiluj, V šťastí aj nešťastí, Mám ťa rád, Na čom záleží, či Východniari a podobne. Súčasťou bude aj vizuálna show.

Garážový výpredaj

sobota, 19. novembra do 9:00, sídlisko Chrenová pri Fatranskej škole za poliklinikou

Tretiu novembrovú sobotu sa bude v Nitre konať ďalší Garážový výpredaj. Tešiť sa môžete na množstvo rôzneho tovaru. Poslednej akcie sa zúčastnilo vyše 120 predajcov. Novinkou bude aj detský kútik, či zbierka pre rodiny v núdzi. Výpredaj sa začína o 9:00 hodine na voľnom priestranstve pri Fatranskej škole za poliklinikou. Predávať môžete bez registrácie. Platí sa dobrovoľný príspevok na prenájom plochy.

Exotika Nitra

sobota, 19. novembra od 9:00 do 13:00, Stredná Odborná Škola Veterinárna

V Nitre sa bude konať akva-tera burza. Tešiť sa môžete na rôzne exotické plazy, rybičky či raky a krevetky. Účasť potvrdil aj chovateľ pavúkov, ktorý bude mať v ponuke vyše 100 druhov pavúkov, čo je najväčšia ponuka Slovensku a Česku a jedna z najväčších v Strednej Európe. Chýbať nebudú ani rôzne tropické rastlinky do terárií, paludárií alebo len tak do bytu priamo od pestovateľov a samozrejmosťou budú aj akvarijné rastliny.

Prehľad podujatí pokračuje na druhej strane!

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM