Správy

K lekárovi už TEST nepotrebujete: Takéto pravidlá platia v nitrianskej nemocnici

Od mája už môžete ísť k lekárovi aj bez testu. Ak však máte príznaky, lekár vás môže vyšetriť na Covid-19 priamo v ambulancii.

Ilustračný obrázok k článku K lekárovi už TEST nepotrebujete: Takéto pravidlá platia v nitrianskej nemocnici
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

Vstup do zdravotníckych zariadení už po novom nie je podmienený očkovaním ani testovaním na ochorenie COVID-19. Povinné je len nosenie respirátora. Táto zmena platí od 1. mája.

Ak bude poskytovateľ zdravotnej starostlivosti vyžadovať test, vykoná ho v rámci svojej réžie priamo vo svojom zariadení. Záchranné služby budú pacientov testovať len v prípade prítomnosti klinických príznakov alebo ak bude ich stav naznačovať podozrenie na COVID-19.

Mohlo by vás zaujímať

Platí to aj v nemocnici

O zmenách informuje aj Fakultná nemocnica v Nitre na svojom webe. „Ruší sa rutinné AG testovanie pacientov prichádzajúcich na akútne ošetrenie do nášho zdravotníckeho zariadenia,“ oznámila nemocnica.

Antigénové testovanie môže indikovať lekár napríklad pri klinických príznakoch ochorenia COVID-19 či pozitívnej epidemiologickej anamnéze.

„Testovanie realizuje každé pracovisko samostatne vo svojej réžii na ambulancii, kam prichádza alebo je odoslaný pacient na vyšetrenie,“ dodáva FN Nitra.

Odberové miesto

Okrem toho od 1. mája nemocnica upravila aj prevádzku mobilného odberného miesta a zrušila triážne pracovisko pred Liečebným pavilónom.

Odberné testovacie miesto bude otvorené od pondelka do piatku v čase od 7.00 do 14.00. Testovanie bude za manipulačný poplatok 12 eur.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie správy

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM